FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Američka izdavačka kuća Bantam Dell sljedeće će godine objaviti četvrti po redu nastavak priče o monstruznom serijskom ubojici Hannibalu Lecteru iz pera književnika Thomasa Harrisa. Lik karizmatičnog ubojice u filmskoj je adaptaciji djela pod nazivom "Kad jaganjci utihnu" utjelovio britanski glumac Anthony Hopkins, za što je 1991. dobio Oscara. Harris je objavio još dva iznimno uspješna nastavka priče o Lecteru. U novoj Harrisovoj knjizi čitatelji će otkriti kako se kod Lectera razvila sklonost ubojstvima i kanibalizmu .

SKOPJE - Pokraj Ohrida ovih dana počelo je snimanje filma "Karaula" za koji je scenarij napravljen prema romanu Ante Tomića "Ništa nas ne može iznenaditi". Režiser filma Rajko Grlić u razgovoru u listu Dnevnik pojašnjava da se radi o komediji sa crnim humorom. Originalna priča u romanu događa u Makedoniji i ima neke stvarne elemente, koje ćemo u filmu pretvoriti u fiktivnu priču, kaže Grlić. Proračun filma, koji se snima u hrvatsko-makedonsko-slovensko-bosanskoj produkciji, iznosi 1.500.000 eura.

LONDON - Princeza Alice, najstarija članica britanske kraljevske obitelji i strina kraljice Elizabethe II. umrla je u 102. godini, priopćeno je u subotu iz Buckinghamske palače. Princeza Alice bila je udovica princa Henryja, vojvode od Gloucestera, mlađeg brata kralja Georgea VI, Elizabethinog oca. Vojvotkinja od Gloucestera je nakon Drugog svjetskog rata dvije godine provela u Australiji, a po povratku u Britaniju, lady Alice bavila se karitativnim radom do svojih 90-tih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙