FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Svako drugo talijansko dijete od 7 do 11 godina ima mobitel, pokazuju rezultati studije koju je u petak objavio Eurispes, talijanska agencija za istraživanje javnog mišljenja. Eurispes je ispitao više od pet tisuća djece i otkrio da 51,6 posto ima mobitel. Vjeruje se da je taj postotak jedan od najviših u Europi. Također se pretpostavlja da su Talijani općenito najveći zaljubljenici u mobitele i ima ih gotovo svatko. U istraživanju su djeci postavljana pitanja i o načinu upotrebe mobitela. Otkriveno je da im je najvažnije razgovarati s prijateljima, a ne s roditeljima, a 13 posto ispitanika odgovorilo je da se mobitelom služi za slanje tekstualnih poruka.

BERLIN - Nepoznati lopovi ukrali su oskudno odjevene vrtne patuljke iz svojevrsnog peep-showa u zabavnom parku u istočnoj Njemačkoj u kojemu su posjetitelji kroz ključanicu mogli gledati golišave patuljke u kompromitirajućim pozama koje se inače mogu vidjeti u pravom peep-showu. Menadžer zabavnog parka Frank Ullrich izrazio je bojazan da njegove nestale zvijezde, odnosno ukradeni vrtni patuljci nikada neće biti pronađeni.

ZAGREB - Tisuće otrovnih mladih žaba krastača nahrupilo je u petak u jedan australijski nacionalni park, skakutajući uokolo u tolikom broju da se činilo kako se tlo pomiče, objavio je Australski radio prenoseći izjave ekologa. Žabe su okupirale park Arakwal nakon posljednjih kiša, a uprava parka ih namjerava što više ubiti prije nego što narastu jer je riječ o žabama koje su najveće australijske štetočine. Ta vrsta u Australiju je dovedena s Havaja 1935. kako bi uništila kukce koji su uništavali nasade šećerne trske na sjevernistoku zemlje u području Queenslanda. Biološki eksperiment se osvetio jer kukci nisu uništeni, a žabe su se u međuvremenu dobro prilagodile i razmnožile.

KIŠINJEV - Predsjednik moldavskog nogometnog prvoligaša kažnjen je novčanom kaznom jer je svojim autombilom uletio na teren i pokušao pregaziti suca koji je dosudio jedanaesterac protiv njegove momčadi. Mihail Makajev, predsjednik prvoligaša Rosa, kažnjen je s 2000 dolara za taj incident u utakmici protiv Poitehnike, kluba iz glavnoga grada Kišinjeva. Makajev je nekoliko minuta autom po terenu ganjao zapanjenog suca, sve dok mu ovaj nije uspio pobjeći na tribine.

LONDON - Nezadovoljni britanski otac vezao se u petak lisičinama za ministricu u vladi ne bi li time privukao pozornost na kampanju za prava rastavljenih očeva. Aktivist Jolly Stanesby napao je ministricu za djecu u britanskoj vladi Margaret Hodge na konferenciji u Manchesteru i svezao se na nju policijskim lisicama. Policiji je nakon toga trebalo pola sata da škarama za metal oslobodi ministricu. Skupina Očevi za pravdu (Fathers 4 Justice) preuzela je odgovornost za taj incident. Ta se organizacija bori protiv sudačke sklonosti majkama kad se određuje koliko će često rastavljeni roditelji posjećivati dijete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙