FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić: "Osim sluganske postoji i odlučna Hrvatska"

KNIN, 20. studenog 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskogbloka (HB) Ivić Pašalić na večerašnjoj javnoj tribini u Kninu rekaoje da će, bude li izabran za predsjednika Republike, voditidržavotvornu politiku, koja će Hrvatskoj i njezinim građanima vratitidostojanstvo.
KNIN, 20. studenog 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić na večerašnjoj javnoj tribini u Kninu rekao je da će, bude li izabran za predsjednika Republike, voditi državotvornu politiku, koja će Hrvatskoj i njezinim građanima vratiti dostojanstvo.

"Osim sluganske i izdajničke politike koja je ponizila hrvatske građane i oduzela im dostojanstvo, postoji i ona druga, odlučna Hrvatska, koja je iznijela pobjedu u Domovinskom ratu i koja i danas slijedi ideje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana", rekao je Pašalić.

Ocijenio je da je "od samog stvaranja države ključni problem hrvatske politike uplitanje udbaških i komunističkih krugova u sve dijelove vlasti - od Ureda Predsjednika, preko Vlade i nekih ministarstava do velikih gospodarskih poduzeća i medija".

"Oni nas zbog interesa svojih stranih gospodara žele ponovno ugurati u neku novu balkansku federaciju", dodao je.

Predsjednički kandidat Hrvatskog bloka naglasio je kako će, bude li izabran za predsjednika države odbaciti sve tužbe protiv Domovinskog rata, pomilovati umirovljenog generala Mirka Norca i donijeti "dekret o oprostu od gonjenja generala Ante Gotovine".

Također je ocijenio da "suđenje generalu Gotovini znači suđenje cijeloj Hrvatskoj", te da treba provesti referendum o promjeni Zakona o suradnji s haškim sudom.

"S korupcijom i kriminalom valja se obračunati u samom državnom vrhu. Bez toga neće biti ni gospodarskog napretka, ni povećanja izvoza, ni novih radnih mjesta", rekao je Pašalić.

Dodao je kako Europa treba Hrvatsku samo kao jeftinu i vrijednu nekretninu. "Zato sam ja odlučno protiv brzog srljanja u Europsku uniju", kazao je Pašalić.

Po njegovoj procjeni Hrvatskoj ne treba članstvo u NATO savezu , jer, kako je kazao, "vremena su se promijenila, pa je u borbi protiv međunarodnog terorizma potrebna prije svega snažna nacionalna sigurnost, koja ne šalje svoje momke u Afganistan i Irak".

Pašalić je, uz ostalo, rekao i da u Hrvatskoj "ne mogu prioritet imati oni koju su digli pušku protiv Hrvatske, umjesto onih koji su se borili za njezinu slobodu", te kako "Hrvati, da bi opstali, moraju sačuvati svoj vjerski identitet, a ne propovijedati globalizaciju" .

Dodao je kako budući hrvatski predsjednik mora konačno progovoriti i o sudbini Hrvata u BiH.

Predizborni skup Ivića Pašalića nije održan u sportskoj dvorani u Kninu, kako je bilo najavljeno, nego ispred nje, ali čelnici kninskog ogranka HB-a nisu objasnili razlog te promjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙