FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader s umirovljenim Hrvatima iz BiH i SCG

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader primio jeposlijepodne predsjednika Hrvatske stranke umirovljenike (HSU)Vladimira Jordana te predstavnike udruga umirovljenih Hrvata iz Bosnei Hercegovine, Srbije i Crne Gore, koji su zatražili da hrvatskaVlada donese poseban zakon kojim bi se riješio njihov status.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader primio je poslijepodne predsjednika Hrvatske stranke umirovljenike (HSU) Vladimira Jordana te predstavnike udruga umirovljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, koji su zatražili da hrvatska Vlada donese poseban zakon kojim bi se riješio njihov status.

Kako prenosi Dnevnik HTV-a u večerašnjem Dnevniku, riječ je o 24 tisuće ljudi koji su umirovljeni prije raspada bivše Jugoslavije, a sada primaju od devet do 100 eura mirovine.

"Premijer je saslušao probleme i obećao da će ih u proračunu za 2005. uzeti u obzir", izjavio je u HTV-ovom Dnevniku predsjednik HSU-a Vladimir Jordan, ocjenivši kako ta sredstva nisu velika te da bi ublažila agoniju tih ljudi.

"Vjesnik" neslužbeno doznaje kako je premijer Sanader rekao da će se založiti za to da se posebnim zakonom utvrdi pravo na dodatak za umirovljenike koji dugo čekaju na isplatu mirovina iz fondova Srbije i Crne Gore te BiH, ili je ona manje od iznosa koji su privremeno primali iz hrvatskog proračuna, do primjene Sporazuma o socijalnom osiguranju s državama bivše Jugoslavije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙