FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Kaznena prijava protiv Vrhovnika ne zaustavlja rad Povjerenstva

RIJEKA,6. studenog 2004.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava(HSP) i saborski zastupnik Anto Đapić izjavio je danas u Rijeci dakaznena prijava protiv Damira Vrhovnika neće zaustaviti rad saborskogPovjerenstva o nepravilnostima u brodogradilištu "Viktor Lenac".
RIJEKA,6. studenog 2004.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) i saborski zastupnik Anto Đapić izjavio je danas u Rijeci da kaznena prijava protiv Damira Vrhovnika neće zaustaviti rad saborskog Povjerenstva o nepravilnostima u brodogradilištu "Viktor Lenac".

Đapić je na konferenciji za novinstvo rekao da rad Povjerenstva može zaustaviti tek podizanje optužnice u Državnom odvjetništvu.

Također je izvijestio da se Povjerenstvo dogovorilo koje će dokumente i izvješća tražiti, te da će na sljedećoj sjednici dogovoriti koji će svjedoci biti pozvani. Dodao je kako je stekao dojam da sve stranke koje djeluju u sastavu Povjerenstva, žele da ono dovrši rad.

Đapić je također rekao da "od rasprave o predaji transkripata iz Ureda pokojnog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana, Haagu - koja bi na dnevnom redu Hrvatskog sabora trebala biti u četvrtak - očekuje rasvjetljavanje odnosa s Haaškim sudom i oko generala Ante Gotovine".

Izrazio je i očekivanja da će se, u vezi s utvrđivanjem vjerodostojnosti tih transkripata, utemeljiti saborsko istražno povjerenstvo.

Naglasio je i da bi se trebala utvrditi vjerodostojnost tzv. brijunskog transkripta, za kojeg, kako drži, ima mnogo elemenata koji govore da je krivotvoren.

Đapić je rekao i da HSP neće poduprijeti donošenje zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji ako se u konačni tekst ne uvrste HSP-ovi prijedlozi.

Ocijenio je da prijedlog tog zakona ima kvalitetne pomake ali da su oni neznatni prema potrebama hrvatskih branitelja, te da se za branitelje koji nisu ranjeni, ovim zakonom gotovo ništa ne mijenja.

Na novinarski upit Đapić je odgovorio da se "HSP nije želio pridružiti zahtjevu za smjenom ministra Miomira Žužula".

Rekao je da je to "legitiman zahtjev" oporbe, ali, kako smatra, to je "i dio predizborne kampanje za (sadašnjeg) predsjednike Republike Stjepana Mesića, kojeg podržavaju stranke koje su inicijatori tog zahtjeva".

Đapić je naglasio da HSP mora podržavati svog predsjedničkog kandidata, Slavena Leticu, i ostati neutralan zbog mogućih budućih poslijeizbornih kolairanja.

Naveo je da on osobno smatra da Žužul mora sam dati ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙