FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić prozvao vukovarsko Gradsko vijeće i OESS

VUKOVAR,22. listopada 2004.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava(HSP) Anto Đapić prozvao je danas u Vukovaru Gradsko vijeće toga gradai OESS što se nisu očitovali o, kako je rekao, terorističkom napadu navukovarski HSP, ocijenivši da u Hrvatskoj vrijede dvostruka pravilaponašanja, jedna za Hrvate, a druga za Srbe.
VUKOVAR,22. listopada 2004.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić prozvao je danas u Vukovaru Gradsko vijeće toga grada i OESS što se nisu očitovali o, kako je rekao, terorističkom napadu na vukovarski HSP, ocijenivši da u Hrvatskoj vrijede dvostruka pravila ponašanja, jedna za Hrvate, a druga za Srbe.

Prekjučerašnja eksplozija ručne bombe bačene ispred prostorija HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju u kojoj su lakše ranjena dvojica članova HSP-a, pokazuje kako u Hrvatskoj vrijede dvostruka pravila ponašanja, jedna za Hrvate, a druga za pripadnike srpske nacionalne manjine, rekao je na konferenciji za novinare Đapić, prozvavši vukovarsko Gradsko vijeće, a posebice OESS, koji se nisu "niti riječju očitovali o terorističkom napadu na vukovarski HSP".

"OESS kao dežurni čuvar demokracije i zaštitnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj nije našao za shodno niti da se oglasi, a da je kojim slučajem bačena bomba na prostorije Samostalne demokratske srpske stranke, znamo kako bi reagirali", izjavio je Đapić ustvrdivši kako je "na djelu pokušaj da se cijela stvar relativizira i zataška".

Ustvrdio je i da se danas Srbi u Podunavlju ponašaju kao pobjednici, a ne gubitnici u Domovinskom ratu, optuživši za "takvo stanje vladajuću politiku" koja, kako je naveo, "popušta Srbima i tolerira sustavne ispade srpske političke elite kako bi preko Pupovčeve politike osigurala ulazak Hrvatske u EU".

"Politika sustavnog popuštanja ne može uroditi drukčijim plodom od onoga koji smo imali preksinoć ovdje u Borovu naselju", zaključio je pohvalivši ponašanje članova HSP-a u Vukovaru koji su, rekao je, unatoč stradavanju svojih prijatelja sačuvali dostojanstvo i mirnoću.

Đapić se pohvalno očitovao i prema vlastima Vukovarsko-srijemske županije koje su, po njegovu mišljenju, primjereno reagirale te prema policiji "koja je pokazala profesionalnost te odmah uhitila osumnjičenike".

Tijek kriminalističke obrade nad trojicom osumnjičenika, nad kojima kriminalistička obrada još uvijek traje, nije želio komentirati rekavši kako raspolaže samo saznanjima iz medija. Dodao je i kako ima saznanja da je policija na mjestu eksplozije pronašla "još eksplozivnih naprava".

U Policijskoj upravi taj Đapićev navod nisu mogli komentirati zbog kriminalističke istrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙