FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBILJEŽENA GODIŠNJICA KONVENCIJE O PRAVIMA DJETETA

ZAGREB, 20. studenog 2004.(Hina) - Svečanom sjednicom članovi Vijeća zadjecu obilježili su u subotu u Vladi 15. obljetnicu Konvencije UN-a opravima djeteta koju je Opća skupština donijela 20. studenoga 1989. ikoji je u to ime proglašen Međunarodnim danom prava djeteta.
ZAGREB, 20. studenog 2004.(Hina) - Svečanom sjednicom članovi Vijeća za djecu obilježili su u subotu u Vladi 15. obljetnicu Konvencije UN-a o pravima djeteta koju je Opća skupština donijela 20. studenoga 1989. i koji je u to ime proglašen Međunarodnim danom prava djeteta.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vijeća za djecu Jadranka Kosor podsjetila je na akcije koje je tijekom ove godine organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Kosor je, među ostalim, istaknula suradnju s UNICEF-om i Uredom pravobraniteljice za djecu u sprječavanju nasilja među djecom i svakog oblika zlostavljanja djece, budući da podaci govore o 20 tisuća mališana koji su bili žrtve nasilja u obitelji.

Nedavno je tako donesen i Protokol o postupanju u slučajevima nasilja među djecom i mladima, koji propisuje što i u kojem vremenu nadležne institucije, poput škole, ministarstava i drugih državnih tijela, te roditelji trebaju poduzeti u slučajevima nasilja.

Kosor je navela kako će Ministarstvo obitelji financirati i tiskanje knjiga za slijepe i slabovidne učenike, a jedna od akcija jest i pokretna dječja radionica s osam kompjutora, bibliotekom i igraonicom, koja će obilaziti sela i manja mjesta.

Potpredsjednica Vlade zahvalila je svima koji su u protekloj godini radili na dobrobiti djece te je izrazila nadu da će iduće godine na današnji dan biti dodijeljena i prva nagrada za zasluge u promicanju i unaprjeđenju prava djece.

Na svečanoj sjednici Vijeća za djecu predstavljen je i prvi ovogodišnji broj časopisa "Dijete i društvo" u kojemu su objavljeni svi hrvatski dokumenti koji se tiču ostvarivanja prava djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙