FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić uručio odličja istaknutim pojedincima

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićuručio je danas odličja reda Danice hrvatske s likom Marka Marulićaistaknutim pojedincima za osobit zasluge u kulturi i reda Hrvatskogpletera za posebne zasluge u razvitku hrvatskog vatrogastva.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uručio je danas odličja reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića istaknutim pojedincima za osobit zasluge u kulturi i reda Hrvatskog pletera za posebne zasluge u razvitku hrvatskog vatrogastva.

Odličje reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića dobili su filmski i televizijski redatelj Branko Ivanda, skladatelj i pijanist Ivo Koerbler, svećenik msgr. Ivoslav Linić za 50. obljetnicu misništva, prvak opere HNK "Ivana plemenitog Zajca" u Rijeci Dinko Lupi i nacionalna baletna prvakinja zagrebačkog HNK-a Irena Pasarić.

Red hrvatskog pletera primio je predsjednik DVD-a Pitomača Ivan Šimunović za 60-godišnji doprinos vatrogastvu i obranu od požara.

Odličje s redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića dobio je i dramski umjetnik Josip Genda, a odličje reda Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića akademik Siniša Triva za osobite zasluge u razvoju pravnih znanosti, no zbog spriječenosti nisu nazočili današnjoj svečanosti.

Čestitajući odlikovanim građanima i zahvaljujući na doprinosu općem dobru, predsjednik Mesić je istaknuo da dodijeljena odlikovanja iskazuju priznanje društva za znanstveni, umjetnički, humanitarni i duhovni doprinos razvitku Republike Hrvatske.

Naglasio je kako "veliki uspjesi redovito donose i velike obaveze. Toga ste svjesni i svi vi, jer ste svojim dugogodišnjim djelovanjem i sami ugradili svoj doprinos u ukupne tekovine materijalnog i društvenog razvitak Hrvatske", rekao je.

Mesić je također kazao kako je Hrvatska danas stabilna zemlja razvijene demokracije sa sve boljim pretpostavkama za razvitak znanosti, kulture, umjetnosti i javnog djelovanja pojedinaca. "Hrvatskoj danas i sutra treba Europa, i treba nam novi razvojni ciklus a to možemo ostvariti samo ujedinjeni oko ideje demokracije, vladavine prava i ljudskih sloboda. Europa je naša sudbina i budućnost", dodao je Mesić.

U ime odlikovanih zahvalio je msgr. Ivoslav Linić rekavši kako je čovjeku veliko zadovoljstvo kada je njegov rad prepoznat , a djelo na korist i dobrobit hrvatskog naroda i domovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙