FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SOFIJA - Radionica za izradu nakita stara pet tisuća godina pronađena je u središtu Bugarske, južno od Stare planine, priopćio je direktor Državnog povijesnog muzeja Božidar Dimitrov. "Riječ je o mjestu za izradu predmeta od zlata za područje Balkana, koje potječe iz brončanog doba. Četiristotinjak komada nakita i uporabnih predmeta od zlata pronađeni su prije mjesec dana, a naši arheolozi svakodnevno pronalaze nove primjerke", kazao je za Dimitrov. "Pojedinačni predmeti iz tog razdoblja pronađeni su zasad samo u Bugarskoj, u Grčkoj, Srbiji i Rumunjskoj", dodao je.

OSLO - Erotska plesačica izvela je "striptease" kao dio mjesečne kulturne večeri u jednom norveškom zatvoru. Vijesti o tom smionom pothvatu kažu da je to bio dio zabave koji su organizirali zatvorenici u zatvoru u zapadnoj Norveškoj. "Odobrili smo da pozovu ženu. No, nitko od nas nije znao da unajmljena plesačica može pokazati i više od plesa", kazao je zatvorski upravitelj Kjersti Solberg za lokalnu radio postaju. Njezina izvedba trajala je tri - četiri minute bez odjeće, prije no što su je stražari maknuli s pozornice", rekao je Solberg dodavši da je ta scena jako zabavila zatvorenike.

ANKARA - Gotovo 40 posto Turkinja drži da ih suprug "ima pravo" zbog zanemarivanje djece ili jednostavno zato jer su se suprotstavile mužu, prenosi novinska agencija Anadolija. Istraživanje o nasilju u braku pokazuje da 39 posto od oko 8.000 ispitanih udatih žena drži da njihov suprug ima, u određenim slučajevima "pravo" biti agresor. Ispitanice su, kao razloge za batine navodile "odbijanje seksualnih odnosa, zanemarivanje djece, rastrošnost, suprotstavljanje suprugu ili zagoren ručak". Postotak žena koje priznaju da su barem jednom dobile batine viši je među siromašnima (49 posto), a niži u zapadnom, industrijski razvijenom području (33 posto).

KUALA LUMPUR - Malezijski milijunaš (79), otet prije 45 dana, umro je od srčanog udara te su mu otmičari priredili mali sprovod i odustali od zahtjeva za otkupninom, piše dnevnik The News Straits Times. Policija je pronašla njegovo tijelo u južnoj malezijskoj saveznoj državi Johor. Prema izvorima obitelj je pristala otmičarima isplatiti 1,5 milijuna ringita (395.000 dolara) no žrtva je doživjela srčani udar tijekom složenog postupka predaje otkupnine. Veze obitelji i otmičara tada su se prekinule i rodbina nije ništa znala o žrtvi sve do pronalaska tijela. Policija je uhitila trojicu osumnjičenih i traga za ostalima, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙