FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugoj varaždinskoj osnovnoj školi priznanje UNICEF-a

VARAŽDIN, 19. studenog 2004. (Hina) - Drugoj osnovnoj školi u VaraždinuUNICEF-ov ministar dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni večeras je uGradskoj vijećnici uručio priznanje "Škola bez nasilja".
VARAŽDIN, 19. studenog 2004. (Hina) - Drugoj osnovnoj školi u Varaždinu UNICEF-ov ministar dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni večeras je u Gradskoj vijećnici uručio priznanje "Škola bez nasilja".

To je prva škola u Hrvatskoj koja je za uspješan završtak programa poduke o zaustavljanju nasilja među djecom dobila takvo priznanje.

Ravnatelj II. osnovne škole Branko Tomljenović istaknuo je da im je velika čast primiti plaketu koja je plod rada svih djelatnika škole.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tom je prigodom kazao da se u gradu čini dosta u promicanju dječjih prava te da je dobro pomagati UNICEF-u u provedbi programa koji sprječavaju nasilje među djecom, koje je velik problem u Hrvatskoj i Europi.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Tanja Radočaj kazala je da su uspješno završili jednogodišnju akciju "Stop nasilju među djecom", prikupivši potreban novac i priključivši 120 hrvatskih škola u taj program poduke.

Zlatan Stipišić Gibonni zahvalio je na suradnji i uspješno završenoj akciji. Podsjetio je da se 29 posto djece u nas osjeća zlostavljanom, dodavši kako je potrebno postići da svaka škola bude sigurna, s dobrim ozračjem.

U povodu Međunarodnog dana djeteta, 15. obljetnice Konvencije o pravima djeteta i završetka akcije "Stop nasilju među djecom" večeras će biti održan humanitarni koncert "Kad bi svi..." u varaždinskoj športskoj dvorani "Graberju", na kojem će nastupiti Gibonni, Nina Badrić i Divas.

Koncert su priredili UNICEF-ov Ured za Hrvatsku, grad Varaždin i Rotary club 1181, predstavnici kojih su večeras potpisali i ugovor o nastavku suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙