FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDAN: VLASTI I POBUNJENICI ZA MIROVNI SPORAZUM

NAIROBI, 19. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sudanska vlada i glavnapobunjenička skupina s juga potpisale su u petak u Nairobiju izjavu ukojoj se obvezuju da će zaključiti konačni mirovni sporazum najkasnije31. prosinca 2004. godine.
NAIROBI, 19. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sudanska vlada i glavna pobunjenička skupina s juga potpisale su u petak u Nairobiju izjavu u kojoj se obvezuju da će zaključiti konačni mirovni sporazum najkasnije 31. prosinca 2004. godine.

Predstavnik sudanske vlade Yahya Hussein Babikar i šef izaslanstva Narodne vojske za oslobođenje Sudana u mirovnim pregovorima zapovjednik Nhial Deng Nhial potpisali su tu izjavu pred Vijećem sigurnosti UN-a, trenutno okupljenom u Nairobiju kako bi raspravljali o Sudanu.

"Strane su odlučne da u najkraćim rokovima održe pregovore kako bi mirovni sporazum mogao biti zaključen i potpisan najkasnije 31. prosinca 2004.", piše u izjavi potpisanoj u petak.

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je u petak u Nairobiju rezoluciju o Sudanu kojom se obećava pomoć međunarodne zajednice kad bude potpisan mirovni sporazum na jugu i poziva na "hitan" prekid nasilja u Darfuru, na zapadu Sudana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙