FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

stručni skup "odgoj za mir i nenasilje"

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa planira u idućoj godini osposobiti desetak timova za kriznastanja koji će, u suradnji s Društvom za psihološku pomoć, po cijelojHrvatskoj reagirati u slučajevima nasilja i drugih kriznih situacija.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa planira u idućoj godini osposobiti desetak timova za krizna stanja koji će, u suradnji s Društvom za psihološku pomoć, po cijeloj Hrvatskoj reagirati u slučajevima nasilja i drugih kriznih situacija.

Rekao je to načelnik Odjela za posebne programe Uprave za zajedničke programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Dragutin Funda, na danas započetom dvodnevnom stručnom skupu "Odgoj za mir i nenasilje", organiziranom za ravnatelje učeničkih domova, stručne suradnike u školama i nastavnike.

Funda je najavio da će se 2005. održati i seminari za stručne suradnike u svim osnovnim školama u Hrvatskoj za prevenciju nasilja. Istaknuo je i da će se izdvojiti posebna sredstava za prevenciju nasilja u školama, tako da će u idućem periodu svaka osnova škola dobiti oko 2.700 kuna isključivo za tu namjenu, dok će nagodinu svaka srednja škola dobiti oko 4.800. Potrebu za tim potvrđuju i rezultati nedavnih anketa o prevencije nasilja u školama, koje je Ministarstvo provelo u 21 osnovnoj i srednjoj školi u Hrvatskoj, a prema kojima postoji "neodgodiva potreba" prevencije koju treba početi u najranijoj dobi.

Skup je pozdravio i ravnatelj Zavoda za školstvo Vinko Filipović istaknuvši kako problem nasilja među djecom mora angažirati sve elemente društva. Nasilja u školama postaje dnevno prisutno, osobito je istaknuto u medijima, čime se odvlači pozornost od pozitivnih vrijednosti u školama, zaključio je Filipović.

U radnom dijelu skupa održane su stručne radionice o nenasilnom rješavanju sukoba, a predavanje o pozitivnim vrijednostima održala je dr. Dubravka Miljković.

Skup je organizirao Odjel za školstvo Matice hrvatske, Županijsko stručno vijeće ravnatelja te zagrebački Učenički dom Marije Jambrišak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙