FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU TRAŽI OD PREDSJEDNIKA GBAGBA DA PREKINE NASILJE

HAG, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski ministar vanjskihposlova Bernard Bot, čija zemlja predsjedava Europskom unijom,zatražio je u nedjelju da predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagboprekine nasilje, saznaje se od njegova glasnogovornika.
HAG, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot, čija zemlja predsjedava Europskom unijom, zatražio je u nedjelju da predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagbo prekine nasilje, saznaje se od njegova glasnogovornika.

"Bot je pozvao predsjednika Laurenta Gbagba danas popodne i kazao mu da Europska unija želi da prekine nasilje i poštuje prekid vatre" zaključen 2003., izjavio je Botov glasnogovornik Bart Jochems.

"Priopćio mu je da Europska unija osuđuje predsjedničke izjave kojima se potiče napad na francuske postrojbe", odao je Jochems.

Vlasti u Obali Bjelokosti obnovile su oružani sukob u četvrtak bombardirajući pobunjeničke zone. U tim je zračnim napadima smrtno stradalo devet osoba među francuskim vojnicima, sudionicima operacije Licorne, raspoređenima da nadziru prekid vatre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙