FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: Davinić mi je izrazio žaljenje zbog jučerašnjeg incidenta na Dunavu

ZAGREB, 19. studenoga 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićizjavio je danas da mu je ministar obrane Srbije i Crne Gore PrvoslavDavinić u razgovoru izrazio žaljenje zbog jučerašnjeg incidenta naDunavu kada je kod Vukovara ratni brod povrijedio hrvatsku državnugranicu.
ZAGREB, 19. studenoga 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas da mu je ministar obrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić u razgovoru izrazio žaljenje zbog jučerašnjeg incidenta na Dunavu kada je kod Vukovara ratni brod povrijedio hrvatsku državnu granicu.

Rončević i Davinić sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "NATO poslije Istanbula - sigurnost u jugoistočnoj Europi" koja se održava u Zagrebu.

"Tim incidentom dana je kriva poruka na dan obilježavanja vukovarske tragedije. To nije dan kada bi netko trebao prkositi susjedima. Toga se treba kloniti i kolega Davinić je dao svoje čvrsto uvjerenje da se to više neće i ne smije događati i to možemo prihvatiti kao ispriku i držim da oko toga ne treba dodatno politizirati", rekao je Rončević.

Naveo je da je Davinić od svojih službi dobio informaciju da nisu povrijedili granicu te da je riječ o nenaoružanom brodu, a naša Uprava za granice pri Ministarstvu unutarnjih poslova ima druge podatke, ali, opetovao je ministar, slučaj ne treba dodatno politizirati. Jednostavno treba učiniti sve da se to više ne događa, poručio je Rončević.

Izrazio je zadovoljstvo što je Srbija i Crna Gora donjela odluku o povlačenju vojske s

granice prema Hrvatskoj, jer je, ocijenio je, neprimjereno da dvjema zemljama koje žele graditi dobrosusjedske odnose, koje žele ekonomsku i gospodarsku razmjenu jedan dio državne granice kontrolira vojska jedne zemlje.

Naveo je da je s Davinićem razgovarao o suradnji te da je iskazao interes da predstavnici Uprave za ljudske resurse MORH-a i Uprave za obrambenu politiku u Beogradu održe predavanje o pitanjima preustroja oružanih snaga. Rončević je najavio da bi se to moglo ostvariti u siječnju iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙