FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za nagradu "Prof. dr. Marijan Hanžeković"

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Zaklada "Marijan Hanžeković"raspisala je Natječaj za dodjelu godišnje nagrade "Prof. dr. MarijanHanžeković", za članke sa šireg područja financija.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Zaklada "Marijan Hanžeković" raspisala je Natječaj za dodjelu godišnje nagrade "Prof. dr. Marijan Hanžeković", za članke sa šireg područja financija.

Na natječaju su osobito poželjni radovi o ekonomskim, pravnim i institucionalnim temama važnim za razvoj Republike Hrvatske, kaže se u natječaju te se ističe da u obzir dolaze samo neobjavljeni radovi.

Zaklada dodjeljuje redovnu i studentsku nagrada. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob autora, tako da mlađi autori dobivaju dodatne bodove, a pravo prijave imaju hrvatski i strani državljani. Za studentsku nagradu mogu konkurirati studenti dodiplomskih studija u zemlji i inozemstvu. Redovita nagrada sastoji se od diplome, medalje i 15 tisuća kuna bruto, a studentska od diplome i 5 tisuća kuna bruto.

Radovi se primaju do 1. lipnja 2005. O rezulatima zaklada će izvijestiti javnost do 30. rujna 2005., dok će se dodjela nagrada održati u prvoj polovici prosinca naredne godine, kaže se u natječaju.

Zaklada Marijan Hanžeković osnovana je u spomen na tog pravnika i ekonomista, te profesora književnosti i jezika (rođen 1915., umro 1993.), koji se bavio gotovo svim područjima ekonomije, osobito financijama, fiskalnim i monetarnih sustavom, bankarstvom, vrijednosnim papirima i burzama.

Osnivači zaklade su Institut za javne financije, Marijan Hanžeković mlađi, Ministarstvo financija, Hrvatska narodna banka, Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka i Hrvatska poštanska banka.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙