FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o brisanju Vijeća i Zavoda za telekomunikacije iz sudskog registra

ZAGREB,10. studenog 2004.(Hina) - Hrvatski sabor na samom krajudanašnje sjednice kratko je raspravio prijedlog davanja ovlasti VijećuAgencije za telekomunikacije da iz sudskog registra izbriše bivšeVijeće i Zavod za telekomunikacije.
ZAGREB,10. studenog 2004.(Hina) - Hrvatski sabor na samom kraju današnje sjednice kratko je raspravio prijedlog davanja ovlasti Vijeću Agencije za telekomunikacije da iz sudskog registra izbriše bivše Vijeće i Zavod za telekomunikacije.

Protiv tog prijedloga je Klub HNS/PGS-a koji traži da se donošenje odluke odgodi dok se ne utvrdi jesu li neki članovi novog Vijeća u trenutku imenovanja na tu dužnost bili u sukobu interesa.

Antun Kapraljević (HNS) podsjetio je da je oporba bila protiv imenovanja nekih članova Vijeća Agencije za telekomunikacije, jer su bili poslovno vezani uz postojeće operatore u fiksnoj i mobilnoj telefoniji.

"Nitko se o tome nije očitovao, a to vijeće u međuvremenu je odbilo jedinu ponudu za trećeg mobilnog operatora i tako propustilo priliku smanjiti cijene telefoniranja", kazao je Kapraljević, tvrdeći da novi natječaj za trećeg mobilnog operatora propisuje i nove uvjete za dobivanje koncesije.

Stoga je zatražio da se donošenje odluke odgodi dok o imenovanju Vijeća ne raspravi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Na to mu je odgovorio državni tajnik pri Ministarstvu prometa Dražen Breglec, rekavši kako bi "čekanje da profunkcionira jedno takvo rizično tijelo, kakvo je Povjerenstvo, otvorilo mogućnost nagađanja o tome je li Agencija, kao neovisni regulator, ovlaštena za donošenje bilo kakvih odluka".

Naglasio je da je Vijeće Agencije za telekomunikacije preuzelo dužnosti dosadašnjih regulatora, koji, kako je kazao, de facto više ne postoje.

Valter Poropat (IDS) raspravu je iskoristio kako bi zastupnike pozvao da podrže SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o telekomunikacijama, kojim bi se HT-u zabranilo da telefonske razgovore "zaokružuje na minutu" i tako naplaćuje nepotrošene telefonske impulse.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙