FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BREGLEC: PRAVILNIK O FIKSNOJ TELEFONIJI MOŽDA VEĆ ZA DVA TJEDNA

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu mora,turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec danas je u Saboru najavioda bi u iduća dva tjedna mogao biti završen pravilnik kojim bi sezabranilo naplaćivanje nepotrošenih impulsa u fiksnoj telefoniji,odnosno zaokruživanje svakog razgovora na punu minutu.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec danas je u Saboru najavio da bi u iduća dva tjedna mogao biti završen pravilnik kojim bi se zabranilo naplaćivanje nepotrošenih impulsa u fiksnoj telefoniji, odnosno zaokruživanje svakog razgovora na punu minutu.

"Vjerujem da se, možda, neće raditi o više od dva tjedna, s naglaskom na možda", rekao je Breglec na Odboru za medije, iako se prvotno odupirao brojnim zahtjevima oporbenih članova Odbora da točno kaže kada će pravilnik stupiti na snagu.

Tijekom rasprave o SDP-ovu prijedlogu da se kroz izmjene Zakona o telekomunikacijama propiše kako davatelj telekomunikacijskih usluga, u ovom slučaju T-HT (bivši HT), obračunom impulsa mora obračunati samo vrijeme koje je korisnik usluga i potrošio, Breglec je najavio da SDP-ov prijedlog Vlada neće podržati.

Naglasio je da Vlada taj problem oko obračuna tarifnog intervala ne namjerava riješiti zakonom, već podzakonskim aktom, odnosno pravilnikom koji će, tvrdi, u obzir uzeti sve za donošenje valjane odluke bitne činjenice, poput obveza koje je na temelju sporazuma o prodaji dionica HT-a preuzela ova Vlada.

Pravilnikom će, kaže Breglec, biti sveobuhvatno riješeno cjelokupno područje telekomunikacijskih usluga u fiksnoj telefoniji, pa tako i da se svaka sekunda koja premaši minutu razgovora više ne obračunava kao dvije minute.

Nezadovoljni tim obrazloženjem, oporbeni članovi Odbora prozvali su ministra Božidara Kalmetu da nije održao obećanje iz travnja, da će još do sredine godine donijeti spomenuti pravilnik.

Tonči Tadić (HSP) i Antun Kapraljević (HNS) ponovno su zatražili od Vlade da javnost izvijesti o odredbama tajnog sporazuma o privatizaciji HT-a, tvrdeći da upravo sporazum s DT-om priječi zaštitu potrošača u Hrvatskoj te uvođenje konkurencije i liberalniji pristup u fiksnoj telefoniji.

"Radi se o primitivnom, balkanskom obliku kolonijalizma. Više me smeta to što netko misli da smo budale nego što nam istovremeno uzima novac", rekao je Tadić, dodavši da T-HT-u nije u cilju investirati u Hrvatsku, već iz nje izvući novac.

"U tom sporazumu jasno piše zašto se ne može naplaćivati samo ono što su građani uistinu i potrošili", misli i Kapraljević, koji je "apsurdnim" i "ludošću" ocijenio to što u doba moderne tehnologije, koja omogućava da se intervali mjere u milisekundama, T-HT i dalje mjeri u minutama.

Breglec im je uzvratio da je bivšu koalicijsku vlast, koja je potpisala zadnji sporazum o privatizaciji HT-a, činilo više stranaka čiji čelnici, tvrdi, sigurno znaju nešto o odredbama iz sporazuma. Ipak, pružio im je potporu da pokušaju postići konsenzus oko toga da im se predstavi tajni sporazum.

SDP-ov prijedlog Odbor nije prihvatio, jer je, nasuprot četiri glasa oporbe, protiv njega glasovalo šest HDZ-ovih članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙