FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disney objavio snažan rast dobiti, no slabe prihode od filmova

BURBANK, 19. studenog 2004. (Hina/Dpa) - The Walt Disney Companyobjavila je da je u posljednjem tromjesečju svoje poslovne godineostvarila rast dobiti od 24 posto, na 516 milijuna dolara,zahvaljujući prihodima televizijskih i kablovskih postaja te solidnimrezultatima zabavnih parkova.
BURBANK, 19. studenog 2004. (Hina/Dpa) - The Walt Disney Company objavila je da je u posljednjem tromjesečju svoje poslovne godine ostvarila rast dobiti od 24 posto, na 516 milijuna dolara, zahvaljujući prihodima televizijskih i kablovskih postaja te solidnim rezultatima zabavnih parkova.

Sportski kablovski kanal ESPN ostvario je posebno dobre rezultate, a Disneyeva kćerinska televizijska postaja ABC privukla je novim uspješnim serijama milijune novih gledatelja. Dobre rezultate bilježi i Disneyeva potrošačka roba, a kompanija je zadovoljna i prihodima od licenci.

Drugačija je situacija s odjelom filmskih studija, koji bilježe 89-postotno smanjenje operativne dobiti na 23 milijuna dolara u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihodi od prodanih ulaznica u SAD-u i Kanadi smanjili su se za čak 47 posto na 902 milijuna dolara.

Ukupno su prihodi u prošlom tromjesečju porasli za osam posto na 7,5 milijardi dolara, dok su ukupni godišnji prihodi porasli za 14 posto na 30,5 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙