FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft pokrenuo rat za dominaciju na Internetu

WASHINGTON, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Lansiranjem novogpretraživača najveća svjetska softverska kompanija Microsoft otvorilaje novu bojišnicu u ratu za kontrolu Interneta, konstatirali suanalitičari.
WASHINGTON, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Lansiranjem novog pretraživača najveća svjetska softverska kompanija Microsoft otvorila je novu bojišnicu u ratu za kontrolu Interneta, konstatirali su analitičari.

Globalna beta odnosno test-verzija MSN Search lansirana je na 26 tržišta na 11 jezika, konkurirajući Google-u i Yahoo-u kroz skeniranje pet milijardi stranica na World Wide Web-u. Taj potez označava novu strategiju za Microsoft čiji se MSN Search dosad oslanjao na temeljnu tehnologiju Yahoo-a i ostalih pretraživača.

"Lansiranje naše beta verzije MSN Search-a ogroman je korak na putu prema pružanju informacija koje klijenti traže na internetu, i to brže nego što je bio slučaj kod prethodnih verzija MSN Search-a", kazao je Yusuf Mehdi, zamjenik izvršnog direktora MSN Information Services.

"Kroz bolje rezultate i snažnije alate za pretraživanje MSN Search stvara novi, viši standard za pretraživanje Interneta, koji će pomoći klijentima da pronađu tražene informacije", ističe Mehdi.

Microsoftov novi pretraživač mogao bi izazvati probleme Google-u koji je proteklih godina istisnuo Yahoo s pozicije vodećeg svjetskog pretraživača. Naime, beta verzija MSN Search-a trebala bi biti uključena u Microsoft-ov Internet Explorer, koji se na tržištu prodaje kao sastavni dio platforme Windows, zastupljene na 90 posto PC-a u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙