FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Telekom zabilježio skok dobiti u trećem tromjesečju

BERLIN, 11. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački telekom div DeutscheTelekom izvijestio je u četvrtak o skoku svoje dobiti u trećemovogodišnjem tromjesečju i o podizanju svojih ranijih procjenaovogodišnjih rezultata poslovanja.
BERLIN, 11. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački telekom div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o skoku svoje dobiti u trećem ovogodišnjem tromjesečju i o podizanju svojih ranijih procjena ovogodišnjih rezultata poslovanja.

Dobit mu je u tome razdoblju dosegnula 1,39 milijardi eura, nadmašivši očekivanja analitičara, čije su se procjene kretale oko 670 milijuna eura.. Usporedbe radi, lani u istom razdoblju dobit je iznosila 508 milijuna eura.

Skok dobiti u tvrtki pripisuju dobroj izvedbi DT-ovog internetskog i mobilnog poslovanja. Istodobno, prihodi su uvećani na 14,52 milijarde eura, prema 14,08 milijardi zabilježenih u trećem tromjesečju prošle godine.

Najveći doprinos snažnom rastu zarade dalo je DT-ovo mobilno poslovanje T- Mobile International. Porastu prihoda, pak, najviše je doprinijela američka podružnica T-Mobile USA, ranije poznata kao VoiceStream, uslijed nastavljenog porasta broja pretplatnika.

DT je podigao i svoje procjene neto dobiti za ovu godinu na 3,2 milijarde eura, prema ranije očekivanih 2,5 milijardi. Usporedbe radi, tvrtka je lani ostvarila dobit od 1,3 milijarde eura. Najavio je i ponovnu isplatu dividende, koju je zadnji put dioničarima isplatio za 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙