FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Lufthanse 125 milijuna eura

BERLIN, 11. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački zračni prijevoznikLufthansa objavio je da je zahvaljujući pojačanoj potražnji u trećemtromjesečju 2004. ostvario neto dobit od 125 milijuna eura, što jeviše nego dovoljno da nadoknadi gubitke iz prošle godine.
BERLIN, 11. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa objavio je da je zahvaljujući pojačanoj potražnji u trećem tromjesečju 2004. ostvario neto dobit od 125 milijuna eura, što je više nego dovoljno da nadoknadi gubitke iz prošle godine.

Ta dobit predstavlja oštar kontrast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je Lufthansa zabilježila gubitak od 17 milijuna eura.

Prihodi od zračnog prometa porasli su za 10 posto na 3,44 milijarde eura, pri čemu je ukupan promet u Lufthansi, koja obuhvaća i službu održavanja, turistički odjel i catering, porastao za pet posto na 4,47 milijarde eura.

Njemački zračni prijevoznik istaknuo je pritom da ga je ulagačka strategija zaštitila od viših cijena nafte, uštedjevši mu oko 159 milijuna eura u prvih devet mjeseci ove godine.

U tom joj je razdoblju račun za gorivo porastao za 30 posto, na 1,3 milijarde eura, iako 15 posto tog rasta otpada na učestalije letove radi zadovoljavanja pojačane potražnje.

Izvršni direktor Lufthanse Wolfgang Mayrhuber istaknuo je da usprkos pozitivnim rezultatima poslovanja tvrtka mora dodatno povećati zaradu i smanjiti troškove u pregovorima sa zaposlenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙