FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo o nabavi računala za višečlane obitelji

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti danas je priopćilo da je samostalnoodlučilo provesti program nabave računala za višečlane obitelji jertvrtka s kojom je potpisano pismo namjere nije poštovala tu obvezu.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je priopćilo da je samostalno odlučilo provesti program nabave računala za višečlane obitelji jer tvrtka s kojom je potpisano pismo namjere nije poštovala tu obvezu.

Ministarstvo je tako reagiralo na izjavu SDP-ova zastupnika Ivice Pančića koji je danas zatražio očitovanje o tome zašto je raspisan natječaj za kupnju računala za obitelji s osmero i više djece, iako se tvrtka "Hewlett Packard" obvezala da će višečlanim obiteljima darovati 400 računala.

Pančić je podsjetio da je ljetos u Umagu održan dobrotvorni koncert s nakanom da se kupi 400 računala za obitelji s osmero i više djece te da su organizatori koncerta izvijestili da je akcija završila uspješno i da će ta tvrtka darovati računala.

Ministarstvo pak podsjeća da je s "Hewlett Packardom" 2. srpnja potpisano pismo namjere kojim se tvrtka obvezala najkasnije do kraja listopada osigurati po jednu računalnu konfiguraciju za svaku obitelj s osmero i više djece (oko 400 računala), ali da tvrtka nije poštovala tu obvezu.

Ministarstvo navodi da je nakon koncerta u Umagu na njegov račun od darovnice doznačeno ukupno 58.500 kuna.

U Ministarstvu kažu također da je pismom namjere bilo predviđeno i potpisivanje posebnog ugovora kojim bi se regulirala prava i obveze njegovih potpisnika, no ugovor do danas nije potpisan, a računala nisu predana.

"Projekt nabave računala za višečlane obitelji kao takav morao se nastaviti i s obzirom na sve češće zahtjeve obitelji kojima je čitava akcija najavljena, Ministarstvo je odlučilo samo provesti program za ovu godinu", kaže se u priopćenju.

Ministarstvo tvrdi da je na temelju ušteda na materijalnim troškovima i stvorenih mogućnosti preraspodjele u proračunskim stavkama raspisan natječaj za nabavu 500 računalnih konfiguracija, uz pribavljenu suglasnost Središnjega državnog ureda za e-Hrvatsku.

"Ministarstvo će ove godine iz proračuna izdvojiti novac za računala za oko 500 obitelji s osmero i više djece, a pritjecanjem novca iz projekta "Najbolje od nas" u sljedeće tri godine nabavit će računala i za ostale višečlane obitelji", kaže se u priopćenju.

Nadležni u tvrtki "Hewlett Packard" večeras nisu bili dostupni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙