FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KNIN: KRAJ STEČAJU U AGROPRERADI

KNIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Skupština vjerovnika kninske"Agroprerade" prihvatila je na današnjoj sjednici ponuduPoljoprivredne zadruge "Orlovača" iz Kijeva i njezinog njemačkogpartnera "Lidla" za kupnju imovine tog poduzeća u stečaju, koja jamčizapošljavanje 70 radnika, pokretanje proizvodnje i otvaranjetrgovačkog centra u prostorima "Agropreradinog " mlina u Kninu.
KNIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Skupština vjerovnika kninske "Agroprerade" prihvatila je na današnjoj sjednici ponudu Poljoprivredne zadruge "Orlovača" iz Kijeva i njezinog njemačkog partnera "Lidla" za kupnju imovine tog poduzeća u stečaju, koja jamči zapošljavanje 70 radnika, pokretanje proizvodnje i otvaranje trgovačkog centra u prostorima "Agropreradinog " mlina u Kninu.

Po riječima stečajnog upravitelja Nikole Krvavice potpisivanje ugovora o kupnji imovine "Agroprerade" očekuje se do kraja studenoga.

Prodaja "Agroprerade" bila je dosad oglašena čak sedam puta, a PZ " Orlovača" i, preko nje , njemački trgovački lanac "Lidl" prvi su ozbiljni ponuđači, koji su za prostore te kninske tvrtke ponudili ukupnu cijenu od nešto više od 3,4 milijuna kuna, rekao je Krvavica.

Riječ je o prostorima u Kninu i Strmici, među kojima su upravna zgrada, mlinovi, radne hale i pogon stočne hrane.

"Prema nekim procjenama, oglašene nekretnine vrednije su od 6 milijuna kuna, no bez obzira na to, nakon tri godine stečaja i sedam natječaja, vjerovnici su prihvatili ponudu poljoprivredne zadruge iz Kijeva", kazao je Krvavica.

Dodao je, kako će novcem od prodaje većinom biti isplaćeni bivši radnici, koji su dio svojih potraživanja već dobili nakon prodaje poljoprivredne ljekarne, pekare i nekih skladišnih prostora.

Stečaj u "Agropreradi" pokrenut je početkom 2002. godine, nakon čega je proizvodnja bila jedno vrijeme nastavljena u suradnji s "Agrokorom". Nakon što je poduzeće konačno odustalo od posla, 47 radnika završilo je na Zavodu za zapošljavanje.

Svi će oni imati prednost kod zapošljavanja, kad PZ "Orlovača" i "Lidl" ostvare najave o pokretanju proizvodnje i otvaranju trgovačkog centra, rečeno je na današnjoj sjednici skupštine vjerovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙