FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 nezadovoljan objašnjenjem Agencije za telekomunikacije

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedski konzorcij kojistoji iza tvrtke Tele2 nije zadovoljan objašnjenjem Vijeća Hrvatskeagencije za telekomunikacije o nedodijeljivanju koncesije za trećegmobilnog operatera, jer, tvrde, nije dobio što je tražio - stručnuanalizu utemeljenu na ekonomskim kriterijima na temelju koje jebodovana njihova ponuda, te pojedinačne ocjene svih članova Vijeća.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedski konzorcij koji stoji iza tvrtke Tele2 nije zadovoljan objašnjenjem Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije o nedodijeljivanju koncesije za trećeg mobilnog operatera, jer, tvrde, nije dobio što je tražio - stručnu analizu utemeljenu na ekonomskim kriterijima na temelju koje je bodovana njihova ponuda, te pojedinačne ocjene svih članova Vijeća.

Konzorcij će stoga, kako su najavili u današnjem priopćenju, proslijediti objašnjenje Vijeća europskim regulatornim institucijama i hrvatskoj javnosti da oni daju sud o natječaju.

Koordinator konzorcija Tomislav Matić u priopćenju navodi da su prekjučer dobili objašnjenje Vijeća, ocjenjujući da je to "samo prozirni pokušaj obrazloženja ocjene, očito unaprijed definirane, od 390 bodova za ponudu našeg konzorcija".

U Konzorciju smatraju da se u dopisu Vijeća "manipulira djelomičnim opisima ponude kroz tehničke karakteristike i broj zaposlenih, što uopće ne odgovara poslovnim planovima konzorcija". Tako stoji da iako su se obvezali na gradnju vlastite mreže na najmodernijoj tehnologiji kojom bi se do kraja 2007. postiglo 90 posto pokrivenosti hrvatskog teritorija, Vijeće navodi tekst o ograničenoj pokrivenosti u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

"Oni (Vijeće) govore o 25, odnosno 50 zaposlenih, a mi smo istaknuli da planiramo zaposliti najmanje 200 ljudi, od čega najviše u Vukovaru (minimalno 150), što u Vijeću očito ne smatraju dobrim argumentom. Također, kroz suradnju s hrvatskim tvrtkama zaposlilo bi se dodatno najmanje 300 ljudi, mahom hrvatske tvrtke podizvođači, stoji u priopćenju.

Vijeće ističe da će konzorcij imati strane djelatnike, a Konzorcij navodi da je u ponudi jasno naglašeno kako im je cilj imati u potpunosti hrvatsku organizaciju unutar 12 mjeseci od dobivanja koncesije, objašnjava u podužem priopćenju Matić.

Ističe i da uzimanje koncesije s UMTS tehnologijom nije uopće bio uvjet na natječaju, držeći da je "manipulacija UMTS-om neprihvatljiva u trenutku kada se tom tehnologijom koristi mali broj ljudi i u svijetu". Obrazlaže i da se cijene telefoniranja u ovom trenutku mogu značajno sniziti samo uzimanjem GSM/DCS-1800 koncesije, što ne znači da se o UMTS-u neće razmišljati kada bude vrijeme za to.

Konzorcij ima više primjedbi i na bodovanje, navodeći da im je, primjerice, oduzeto više od polovice bodova iako imaju bankovno jamstvo te jamstvo krovne tvrtke Tele2 AB da će se osigurati financijska konstrukcija za projekt. U nastupu na tržištu i doprinosu razvoja tržišta ispunjen je najvažniji uvjet – smanjenje cijena telefoniranja, a i po tom im je kriteriju dodijeljeno manje od polovice bodova, tvrde u Konzorciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙