FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDK dodijelilo priznanja za kvalitetu

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - U sklopu obilježavanja 11.studenoga - Svjetskog dana kvalitete - Hrvatsko društvo za kvalitetu(HDK) podijelilo je danas Povelje za poticanje i primjenu kvalitete uhrvatskom gospodarstvu hrvatskim tvrtkama i pojedincima, a nagrađenetvrtke su Pliva Hrvatska, Ina i Croatia Airlines.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - U sklopu obilježavanja 11. studenoga - Svjetskog dana kvalitete - Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK) podijelilo je danas Povelje za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu hrvatskim tvrtkama i pojedincima, a nagrađene tvrtke su Pliva Hrvatska, Ina i Croatia Airlines.

Hrvatsko društvo za kvalitetu organizator je današnjeg skupa na temu "Raznovrsnošću do kvalitete" na kojem je bilo govora o kvaliteti i hrvatskom inovacijskom sustavu te nacionalnoj infrastrukturi kakvoće. Pokrovitelj je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Državnim zavodom za normizaciju i mjeriteljstvo.

Predsjednik HDK-a Božidar Ljubić kazao je da su nagrađene tvrtke kontinuirano ulagale i unapređivale svoje sustave kvalitete. Naglasio je da bi kvaliteta trebala postati strateško opredjeljenje Hrvatske, jer bi tako povećali konkurentnost i smanjili vanjskotrgovinski deficit. Dodao je da će HDK pokušati povećati konkurentnost hrvatskog društva razmjenom informacija na tom polju.

Pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić kazao je da u kvalitetu stalno treba ulagati, te podsjetio da je hrvatska Vlada donijela nacionalni program za poticanje ulaganja u srednje i malo poduzetništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙