FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: neto dobit 791,9 milijuna kuna

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka banka je u prvih devetovogodišnjih mjeseci ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od791,9 milijuna kuna, a povećanje dobiti za 40 posto u odnosu na istolanjsko razdoblje u Upravi Banke pojašnjavaju rastom prihoda po stopiznatno većoj od rasta troškova te smanjenjem rezervacija za 20 posto.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka banka je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 791,9 milijuna kuna, a povećanje dobiti za 40 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje u Upravi Banke pojašnjavaju rastom prihoda po stopi znatno većoj od rasta troškova te smanjenjem rezervacija za 20 posto.

Prema financijskom izvješću Zagrebačke banke koje je na svojim Internet stranicama objavila Komisija za vrijednosne papire, ukupni prihodi te banke u prvih su devet mjeseci ove godine povećani za 15 posto, dok su istodobno troškovi povećani za 3 posto.

U tom su razdoblju prihodi od kamata Zagrebačke banke, koji čine 60 posto ukupnih prihoda, iznosili 1,96 milijardi kuna i bili su za 9,3 posto veći nego lani, pri čemu su prihodi od kamata od građana povećani za gotovo 15 posto.

Rashodi po osnovi kamata iznosili su 783,1 milijun kuna, tako da je neto kamatni prihod Zagrebačke banke na kraju rujna iznosio 1,18 milijardi kuna ili 8,17 posto više nego na kraju rujna lani.

Operativni i ostali troškovi poslovanja Zagrebačke banke u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 959,3 milijuna kuna i bili su u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći za oko 3 posto, pri čemu su troškovi osoblja, čiji je udio u ukupnim rashodima najznačajniji (25 posto), sniženi za 2 posto, na 501,26 milijuna kuna.

Zagrebačka je banka u prvih devet mjeseci, u odnosu na početak ove godine, zabilježila povećanje aktive za 12,3 posto, na 55,48 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙