FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka banka: dobit na kraju rujna 5,18 mln kuna

KARLOVAC/ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Karlovačka je banka uprva tri tromjesečja ove godine ostvarila dobit u iznos od 5,18milijuna kuna, a iako je u odnosu na isto razdoblje lani dobit za oko30 posto manja, u Banci očekuju da će na godišnjoj razini biti uskladu s planiranom i veća od prošlogodišnje.
KARLOVAC/ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Karlovačka je banka u prva tri tromjesečja ove godine ostvarila dobit u iznos od 5,18 milijuna kuna, a iako je u odnosu na isto razdoblje lani dobit za oko 30 posto manja, u Banci očekuju da će na godišnjoj razini biti u skladu s planiranom i veća od prošlogodišnje.

U financijskom izvješću Karlovačke banke, koje prenosi Zagrebačke burza, pojašnjava se kako je neto dobit iz poslovanja dvostruko veća nego u istom razdoblju prošle godine, no slijedeći konzervativnu politiku upravljanja rizicima, rezerviranja za gubitke su višestruko povećana u odnosu na lani, pa je ukupna dobit smanjena za 32 posto u odnosu na prvih devet lanjskih mjeseci.

Prihodi Karlovačke banke od kamata u prva su tri tromjesečja iznosili 55,9 milijuna kuna i povećani su prema istom razdoblju lani za oko 25 posto. Pritom su prihodi od kamata od građana iznosili 21,06 milijuna kuna (rast od 10,5 posto), a od poduzeća 13,75 milijuna kuna (pad od 2 posto).

Neto prihodi od kamata iznosili su na kraju rujna 37,24 milijuna kuna i bili su za 37,6 posto veći nego u isto vrijeme lani, dok su neto prihodi od provizija i naknada istodobno povećani za oko 7 posto, na 6,9 milijuna kuna.

U pojašnjenju Uprave kaže se kako je pozitivno odstupanje od plana ostvareno u gotovo svim vrstama neto prihoda, dok negativni efekt ostvaruju veći troškovi amortizacije i ostali administrativni troškovi.

Na kraju rujna ove godine aktiva Karlovačke banke iznosila je 1,17 milijardi kuna i bila je za 0,6 posto veća nego na kraju istog razdoblja prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙