FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Commerzbank ukida radnA mjesta u investicijskom bankarstvu

FRANKFURT, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Četvrta najveća njemačkabanka Commerzbank najavila je ukidanje 900 radnih mjesta u sklopurestrukturiranja dijela poslovanja s investicijskim bankarstvom, teizvijestila o gubitku u trećem tromjesečju unatoč očekivanjimapozitivnog poslovanja.
FRANKFURT, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Četvrta najveća njemačka banka Commerzbank najavila je ukidanje 900 radnih mjesta u sklopu restrukturiranja dijela poslovanja s investicijskim bankarstvom, te izvijestila o gubitku u trećem tromjesečju unatoč očekivanjima pozitivnog poslovanja.

Banka je objavila da restrukturira svoje operacije u investicijskom bankarstvu kroz njihovo povezivanje s poslovanjem s kompanijama i s proizvodima tržišta kapitala unutar novoga odjela poslovanja. Na čelu toga odjela, nazvanog Korporacije i tržišta, bit će Nicholas Teller.

Commerzbank planira zatvoriti svoje investicijsko-bankarske operacije u Tokiju, dok će u New Yorku ukinuti oko tri četvrtine radnih mjesta. Njezin broj zaposlenih u Londonu bit će prepolovljen na približno 300, a bit će ukinuto i 30 radnih mjesta od ukupno 425 u Frankfurtu.

U banci kažu da će ukidanje radnih mjesta, koje predstavlja gotovo polovinu radne snage u njezinom investicijsko-bankarskom poslovanju, stajati 132 milijuna eura. Ističu i da će novi poslovni model smanjiti njihovu zavisnost o fluktuacijama na financijskim tržištima, kao i poboljšati ukupan profit.

Commerzbank je također objavila da je u trećem tromjesečju poslovala s neto gubitkom od 208 milijuna eura, prema 2,3 milijarde eura gubitka zabilježenog u istom razdoblju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙