FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurska banka: neto dobit 22 milijuna kuna

ČAKOVEC/ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Međimurska banka u prvih jedevet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti u iznosu od 22,15milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavljapovećanje od 19,5 posto, dok je istodobno zarada po dionici povećanaza 18 posto, na 69,47 kuna.
ČAKOVEC/ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Međimurska banka u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti u iznosu od 22,15 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja povećanje od 19,5 posto, dok je istodobno zarada po dionici povećana za 18 posto, na 69,47 kuna.

Prema financijskom izvješću, koje prenosi Zagrebačka burza, u tom je razdoblju za 6 posto povećana i aktiva Međimurske banke, koja je na kraju rujna iznosila 1,98 milijardi kuna.

Kamatni su prihodi Međimurske banke u prvih devet ovogodišnjih mjeseci povećani u odnosu na isto razdoblje lani za 3 posto, na 94,6 milijuna kuna, u čemu najveći dio, 59 posto ili 56,17 milijuna kuna čine kamatnih prihodi od građana, koji su ostvarili 7,5 postotni rast. Kamatni prihodi od poduzeća istodobno su smanjeni za 10 posto, na nešto više od 20 milijuna kuna.

Značajno, 25,6 postotno povećanje bilježi se kod neto prihoda od provizija i naknada, što u Međimurskoj banci najvećim dijelom pripisuju povećanju naknada od platnog prometa i kartičarskog poslovanja.

Troškovi osoblja te banke u prvih su devet mjeseci ove godine smanjeni za 7,2 posto, na 16,15 milijuna kuna, dok ostali rashodi bilježe povećanje za 20,8 posto, na 31,6 milijuna kuna i odraz su ulaganja u imovinu i potencijale Banke u okviru proračunom predviđenih troškova, stoji u izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙