FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova banka: dobit 76,5 milijuna kuna

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - U razdoblju od početka ove godine dokraja rujna Nova banka je poslovala s neto dobiti u iznosu većem od76,47 milijuna kuna, dvostruko većom dobiti nego u istom lanjskomrazdoblju, stoji u konsolidiranom financijskom izvješću Nove bankekoje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - U razdoblju od početka ove godine do kraja rujna Nova banka je poslovala s neto dobiti u iznosu većem od 76,47 milijuna kuna, dvostruko većom dobiti nego u istom lanjskom razdoblju, stoji u konsolidiranom financijskom izvješću Nove banke koje prenosi Zagrebačka burza.

Prihodi od kamata Nove banke u tom su razdoblju smanjeni za oko 3,8 posto, na 328,78 milijuna kuna, ponajprije kao posljedica 19 postotnog smanjenja kamatnih prihoda od poduzeća - na 50,86 milijuna kuna. Kamatni prihodi od građana istodobno su povećani za 6,5 posto, na 178,26 milijuna kuna.

Neto kamatni prihodi Nove banke na kraju su trećeg tromjesečja ove godine iznosili 190,87 milijuna kuna i bili su za 1,75 posto viši od prihoda iz prvih devet mjeseci prošle godine.

U izvještajnom je razdoblju Nova banka zabilježila i značajno smanjenje troškova, pa su tako troškovi osoblja smanjeni za 12,2 posto, na 105,4 milijuna kuna, dok su ostali rashodi bili manji za 5,7 posto i iznosili su 122,16 milijuna kuna.

Od početka ove godine do kraja rujna aktiva Nove banke također je povećana, i to za 1,3 posto, na nešto više od 8,1 milijarde kuna.

Po isteku trećeg tromjesečja, odnosno s 1. listopadom Nova je banka dovršila i proces spajanja s Dubrovačkom bankom, čime je nastala sedma po veličini banka na hrvatskom bankarskom tržištu, s oko 1100 zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙