FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: ZA UREĐENJE KANALSKE MREŽE 235 MILIJUNA KUNA

OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Na području Osječko-baranjskežupanije u idućem se razdoblju planira urediti oko 500 kilometarakanalske mreže trećeg i četvrtog reda za potrebe navodnjavanja iodvodnje, što je dio Programa uređenja ove mreže koji će se provoditiod 2005. do 2010. godine.
OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Na području Osječko-baranjske županije u idućem se razdoblju planira urediti oko 500 kilometara kanalske mreže trećeg i četvrtog reda za potrebe navodnjavanja i odvodnje, što je dio Programa uređenja ove mreže koji će se provoditi od 2005. do 2010. godine.

Prema podacima županijskog Ureda za poljoprivredu i gospodarstvo u ovoj županiji ukupno ima 6.226 kilometara melioracijskih objekata 3. i 4. reda. Procjenjuje se da je za njihovo godišnje održavanje potrebno 37,4 milijuna kuna, ali kako sustav, zbog ratnih i poratnih okolnosti, nije dostatno održavan, smatra se da će za uređenje sustava biti potrebno izdvojiti ukupno 235,4 milijuna kuna.

U Županijskom poglavarstvu ističu kako se uz sredstva državnog proračuna, planira udruživanje sredstava Županije i jedinica lokalne samouprave, dok bi se dio sredstava izdvojio iz prihoda ostvarenih od zakupa, prodaje i koncesije državnog poljoprivrednoga zemljišta.

U županijskom uredu za gospodarstvo napominju kako je uređenje kanalske mreže jedan od preduvjeta unapređivanja poljoprivrede, jer će bez toga projekta sporije napredovati i planirana izgradnja sustava navodnjavanja u Županiji.

Član Poglavarstva i privremeni ravnatelj Agencije za hranu Boris Antunović smatra kako je riječ o projektu od strateškog značaja za ovu Osječko-baranjsku županiju jer će se, kako drži, time dugoročno omogućiti uzgoj zatjevnijih poljoprivrednih kultura te povećanje broja zaposlenih u poljoprivredi.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙