FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: opskrba plavim dizelom normalizirana

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković ustvrdio je danas da je opskrbaplavim dizelom u zemlji normalizirana, kako je bilo i najavljivanonakon prošlotjednog dogovora s predstavnicima INA-e.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković ustvrdio je danas da je opskrba plavim dizelom u zemlji normalizirana, kako je bilo i najavljivano nakon prošlotjednog dogovora s predstavnicima INA-e.

Ističući kako je u posljednje vrijeme došlo do značajnije potrošnje plavog dizela, odnosno povećanja potrošnje, Čobanković je kazao kako to može biti i posljedica rasta cijena dizel goriva, ali i da je bilo "nekih zlouporaba korištenja plavog dizela".

U takvoj situaciji, kazao je Čobanković, nije se moglo dozvoliti da se u vrijeme sjetve i berbe ostane bez plavog dizela te je Ministarstvo tražilo intervenciju od naftne kompanije INA.

Iz Ine su pak još prošlog tjedna ponovili da porast potrošnje lož ulja i plavog dizela od čak 250 posto nije prirodan. Lani je ukupno prodano 40 tisuća tona plavog dizela, a do listopada ove godine već oko sto tisuća tona. Zbog toga državni proračun ostaje znatno prikraćen, te bi o načinu trošenja plavog dizela i loživog ulja ekstra lakog država trebala povesti računa, istaknuli su iz Ine.

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Ministarstvom financija i Ministarstvom unutarnjih poslova, najavljuje ministar, morat će značajnije kontrolirati korištenje plavog dizela i spriječavati eventualne zlouporabe.

Ministar je na današnjem sastanku s predstavnicima udruga i zadruga kratko napomenuo i da je država do sada po osnovi plavog dizela subvencionirala više od 350 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙