FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Normaliziranje stanja opskrbe plavom naftom

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Ministrstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva izvijestilo je kako im je izIndustrije nafte (INA-e) potvrđeno da će se početkom sljedećeg tjednanormalizirati stanje opskrbe potrošača tim gorivom.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva izvijestilo je kako im je iz Industrije nafte (INA-e) potvrđeno da će se početkom sljedećeg tjedna normalizirati stanje opskrbe potrošača tim gorivom.

Naime, zbog nestanka plavog goriva na određenim područjima Hrvatske, Ministarstvo je, kako navode, stupilo u kontakt sa Službom veleprodaje INA-e.

Obzirom da je trenutno na nekim područjima došlo do smanjenih količina ili obustave isporuke eurodizela - dizelskog goriva obojenog plavom bojom, iz INA-e su izvijestili kako poduzimaju određene mjere kako bi se stanje na tržištu normaliziralo.

U Ministarstvu napominju da će se hitno preispitati kakvoća određenih količina plavog goriva u Rijeci i Sisku te bi se već tijekom današnjeg dana te količine trebale proslijediti na 19 prioritetnih mjesta, koja je evidentirala INA, a koja su u zaostatku sa snabdjevanjem goriva.

Priopćenjem su se i danas oglasili iz Ine ponavljajući da INA nije prouzočila nikakvu krizu u opskrbi derivatima, jer je plavog dizela i lož ulja ekstra lakog proizvela i na tržište isporučila više no što je karakteristično za ovaj dio godine.

Ponavljaju također da porast potrošnja tih derivata od čak 250 posto nije prirodan. Lani je ukupno prodano 40 tisuća tona plavog dizela, a do listopada ove godine već oko sto tisuća tona. Zbog toga državni proračun ostaje znatno prikraćen, te bi o načinu trošenja plavog dizela i loživog ulja ekstra lakog država trebala povesti računa, ističu iz Ine.

Iz hrvatske naftne kompanije također navode da INA nije poskupjela lož ulje i plavi dizel, te su oni nešto jeftiniji nego u susjednim zemljama.

Tako, ističu iz Ine, u Hrvatskoj litra lož ulja stoji 3,83 kune, a u Sloveniji i Mađarskoj 4,20 kuna. "Stoga naše konkurentske trgovačke kuće nastoje što više kupiti jeftinije Inine robe i izvest je u susjedne zemlje", tvrde iz Ine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙