FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: bez struje samo još Pag

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Zbog olujnog, a ponegdje iorkanskog nevremena bila je otežana opskrba električnom energijom usvim primorskim županijama, a trenutačno struje nema još jedino Pag,izjavio je večeras glasnogovornik Hrvatske elektroprivrede (HEP)Radomir Milišić.
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Zbog olujnog, a ponegdje i orkanskog nevremena bila je otežana opskrba električnom energijom u svim primorskim županijama, a trenutačno struje nema još jedino Pag, izjavio je večeras glasnogovornik Hrvatske elektroprivrede (HEP) Radomir Milišić.

Kazao je da su najveći problemi u opskrbi strujom bili u Splitu, Sinju i na otoku Pagu, a da je trenutačno još jedino Pag bez struje.

"Sve naše ekipe od sinoć su na terenu i činimo sve što možemo da čim prije uspostavimo normalno napajanje na svim našim područjima, pa građane molimo za razumijevanje", kazao je Hini Milišić.

Dodao je da se trenutačno ne mogu procijeniti štete nastale olujnim nevremenom te da će HEP vrlo brzo izaći s podacima.

Cijeli Pag ostao je bez električne energije nakon što su u noći sa subote na nedjelju srušeni električni stupovi na 110 kw dalekovodu.

Na splitskom području prekidi u opskrbi strujom događali su se više puta tijekom dana, kao i na području Sinja, gdje su poteškoće otklonjene tijekom poslijepodneva. Bez struje su od sinoć bila i Brela, dio Makarske i još neka mjesta na tom području.

Zbog ispada 110 kV dalekovoda, od 13,30 do 14 sati bez struje su bili Zadar, Biograd i zadarsko zaleđe, a zbog oštećenih vodova i stupova i velik dio Zadarske županije.

Bez struje je od 13,30 do 14 sati bio Šibenik, a problema s opskrbom električnom energijom bilo je i u zaleđu te na otoku Zlarinu. Struje je povremeno nestajalo i na dubrovačkom području.

U Rijeci je jak vjetar srušio nekoliko stupova dalekovoda, a bura je uzrokovala i kvarove na dalekovodima u Lici. Na području Sinca srušena su dva stupa, a u kvaru su bili i dalekovodi na području Korenice, Ramljana i Plitvičkih jezera. Struje nije bilo ni u naseljima od Jablanca do Karlobaga.

Vjetar je oborio i stup dalekovoda u Istri, zbog čega je bez struje bila Buzeština i Pazin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙