FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mravak: struja neće poskupiti do kraja 2004.

ERNESTINOVO,9. studenog(HINA) - Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravakrekao je danas u Ernestinovu kako električna energija u Hrvatskoj nećeposkupiti do kraja 2004. godine, ali i upozorio da se u Hrvatskoj,iako iz godine u godinu raste potrošnja električne energije, ne gradenovi izvori napajanja električnom energijom.
ERNESTINOVO,9. studenog(HINA) - Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak rekao je danas u Ernestinovu kako električna energija u Hrvatskoj neće poskupiti do kraja 2004. godine, ali i upozorio da se u Hrvatskoj, iako iz godine u godinu raste potrošnja električne energije, ne grade novi izvori napajanja električnom energijom.

Hrvatska već 20 godina nije sagradila niti jedan novi izvor električne energije, naglasio je Mravak na konferenciji za novinare održanoj nakon svečanosti obilježavanja ponovnog povezivanja prijenosnih mreža i početka trgovanja električnom energijom između kontinentalne i jugoistočne Europe.

"Uvažavajući rast potrošnje električne energije od 4,7 posto u 2003. godini i 4,1 posto u 2004. godini, a govoreći o strategiji razvoja elektroenegetskog sustava RH do 2020. godine, rekli smo u Dubrovniku da će nedostatak električne energije u Hrvatskoj biti potrebno kompenzirati gradnjom izvora", kazao je Mravak.

Objasnio je da je poskupljenje električne energije od 10 posto u 2005. godini spomenuto u "konteksu financiranja novih investicija, ukoliko se bude išlo u taj proces".

"HEP za poslovanje u sadašnjem trenutku i vremenu predvidivom ispred nas, nema razloga povećavati cijenu električne energije" zaključio je Mravak.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader ocijenio je da je pitanje poskupljenja električne enregije iznimno važno i za hrvatsku Vladu.

"Predsjednik HEP-a je u Dubrovniku i sada ovdje ponovio kakvo je činjenično stanje - nove investicije traže i nove izvore financiranja i ovo je jedna moguća", ocijenio je premijer rekavši i da je Vlada svjesna i činjenice da istodobno mora voditi računa o standardu hrvatskih građana.

"Iznimno je odgovorno da HEP upozorava na stanje stvari u elektroenergetskom sustavu i o tome morao voditi računa", zaključio je Sanader.

(Hina) xždra ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙