FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjetroelektrana na Pagu: probna proizvodnja prema planu

RIJEKA,8. studenoga(Hina) - Probni rad vjetroelektrane koju je na Paguizgradila tvrtka Adria Wind Power, prema dosadašnjim učincima, uskladu je s planiranom godišnjom proizvodnom od 15 milijunakilovatsati (kWh) električne energije, istaknuo je danas direktor tetvrtke Tonči Panza.
RIJEKA,8. studenoga(Hina) - Probni rad vjetroelektrane koju je na Pagu izgradila tvrtka Adria Wind Power, prema dosadašnjim učincima, u skladu je s planiranom godišnjom proizvodnom od 15 milijuna kilovatsati (kWh) električne energije, istaknuo je danas direktor te tvrtke Tonči Panza.

Za nekoliko dana bit će obavljen tehnički pregled vjetroelektrane radi ishodovanja uporabne dozvole, a nakon toga bit će okončan probni rad, te bi trebala početi redovna proizvodnja i distribucija električne energije u skladu s ugovorom, kazao je Panza u izjavi za Hinu.

Dnevna proizvodnja ovisi o vjetru, a u prošla dva dana vjetroelektrana je radila maksimalnom snagom od 5,95 magavata, kazao je Panza u izjavi za Hinu.

Paška vjetroelektrana sastoji se od sedam vjetroturbina, svaka snage 850 kilovata. U probni rad puštena je sredinom listopada kada je spojena na mrežu Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Tvrtka Adria Wind Power sklopila je s HEP-om ugovor o otkupu i distribuciji proizvedene električne energije na rok od 15 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙