FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orkanska bura na Pagu na udare jača od 240 kilometara na sat

PAG, 14. studenog 2004. (Hina) - Prema podacima Centra zaobavješćivanje u Pagu i paške Meteorološke postaje, danas na Pagu pušeorkanska bura prosječne jakosti od 180 kilometara na sat, a na udare ijača od 240 kilometara na sat.
PAG, 14. studenog 2004. (Hina) - Prema podacima Centra za obavješćivanje u Pagu i paške Meteorološke postaje, danas na Pagu puše orkanska bura prosječne jakosti od 180 kilometara na sat, a na udare i jača od 240 kilometara na sat.

U noći sa subote na nedjelju srušeni su električni stupovi na 110 kw dalekovodu, zbog čega je cijeli otok Pag bez električne energije.

Bura je u nedjelju srušila i telefonske stupove, zbog čega je dvije trećine otoka ostalo bez telefonskih veza.

Paški most zatvoren je za sav promet.

Paški Centar za obavješćivanje dobio je dojave o golemoj šteti koju je uzrokovala bura - uništen je krov hotela "Pagus", učinjena je velika šteta na zgradi Općinskog suda, na mnogim su kućama pali prozori i razbijena stakla, a oštećene su i kućne antene.

Također su oštećena mnoga vozila, a bura je srušila stotinjak stabala, najviše u središtu otoka, kod naselja Šimuna. Potopljeno je 20-ak brodica, uništeno je mnogo prometnih znakova i prometna signalizacija.

Voditelj Centra za obavješćivanje u Pagu Dušan Herenda ističe da će se o tome kolika je šteta znati tek kada prestane bura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙