FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Foruma žena SDP-a

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Foruma žena SDP-a Kaštela,priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Foruma žena SDP-a Kaštela, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Tijekom razgovora predsjednik Mesić istaknuo je kako je jedna od ključnih zadaća društva osigurati ravnopravnost žena, a to među ostalim znači i osigurati dovoljno jaslica i vrtića, ali i škola s produženim boravkom.

Izaslanstvo Foruma žena SDP-a Kaštela zanimalo je i kako pronaći rješenje za mlade koji nakon završenog školovanja ne mogu pronaći zaposlenje, a Predsjednik je naglasio kako je nužno poticati proizvodnju i otvarati nova radna mjesta.

"Broj nezaposlenih može se mijenjati i korištenjem raznih metoda mjerenja", rekao je predsjednik Mesić, i istaknuo kako se mora raditi na "povećanju broja zaposlenih".

Također je rekao kako su danas umirovljenici najviše zakinuti, jer su upravo oni stvarali ono što Hrvatska danas ima, navodi se u priopćenju.

Mesić je naglasio i kako se ne smije ponoviti greška divlje privatizacije i divljeg kapitalizma, koji su doveli do propasti mnogih tvrtki i gubitka radnih mjesta.

"Moramo dostići europski standard jer tek tada možemo biti u ravnopravnom položaju", rekao je predsjednik Mesić govoreći o potrebi zaštite nacionalnog bogatstva i mogućnosti da stranci kupuju nekretnine na hrvatskoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙