FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAČAN S POMOĆNICOM AMERIČKOG DRŽAVNOG TAJNIKA

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račansastao se u četvrtak s pomoćnicom američkog državnog tajnika zaeuropske i euroazijske poslove Elizabeth Jones koja je u razgovoru sasocijaldemokratskim čelnikom izrazila zadovoljstvo općim napretkomameričko-hrvatskih odnosa tijekom mandata bivše hrvatske vlade,priopćeno je iz SDP-a.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan sastao se u četvrtak s pomoćnicom američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Elizabeth Jones koja je u razgovoru sa socijaldemokratskim čelnikom izrazila zadovoljstvo općim napretkom američko-hrvatskih odnosa tijekom mandata bivše hrvatske vlade, priopćeno je iz SDP-a.

Jones je u razgovoru, uz ostalo, izrazila želju američke strane za intenzivnijim uključenjem Hrvatske u mirovne napore SAD-a i međunarodne zajednice.

Prema priopćenju, Račan je također izrazio zadovoljstvo odnosima sa SAD-om tijekom mandata koalicijske vlade. "Ti su odnosi bili otvoreni i partnerski, čak i onda kada su pogledi na određena pitanja bili različiti", rekao je Račan.

Račan je naglasio da se hrvatska vanjska i sigurnosna politika nisu temeljile na nerealnim i velikim obećanjima, već na realnostima stanja u zemlji i inozemstvu, kao i na međunarodnom pravu.

Šef SDP-a izrazio je zabrinutost stalnim padom podrške hrvatske javnosti ulasku Hrvatske u EU i NATO. Također je, imajući u vidu početak pregovora o članstvu RH u EU, izrazio interes za dobrim i partnerskim odnosima Washingtona i Bruxellesa, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙