FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijer Sanader odbacio globusove špekulacije o dogovoru HDZ-a i SDP-a

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader najodlučnije odbacuje špekulacije objavljene u novom brojutjednika Globus u kojem se insinuira navodni dogovor o velikojkoaliciji HDZ-a i SDP-a, priopćeno je danas iz Vladinog ureda zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader najodlučnije odbacuje špekulacije objavljene u novom broju tjednika Globus u kojem se insinuira navodni dogovor o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, priopćeno je danas iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

U cijelome je tekstu točna samo činjenica da se predsjednik Vlade susreo s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom s čime je javnost upoznata, ističe se u priopćenju.

Premijer Sanader s predsjednikom SDP-a nije razgovarao o mogućoj kandidatkinji za mjesto predsjednika saborskog Odbora za sprječavanje sukoba interesa Željki Antunović, kako se insinuira u tekstu, kao niti o predsjedniku Republike, a ni o mogućoj koaliciji HDZ-a i SDP-a u Gradu Zagrebu.

Predsjednik Vlade Sanader i predsjednik SDP-a Račan razgovarali su o lobiranju za hrvatske nacionalne interese u približavanju Europskoj uniji pri čemu HDZ i SDP, kroz međunarodne političke asocijacije kojima pripadaju, mogu dati velik doprinos, o smanjenju tenzija u političkom životu te o mogućoj promjeni Ustava u pogledu datuma predsjedničkih izbora.

Sve ostale navode u tekstu držimo insinuacijama i neodgovornim medijskim špekulacijama, stoji u priopćenju iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Tjednik Globus u novom broju donosi tekst pod naslovom "Velika koalicija HDZ-a i SDP-a, Sanader i Račan dogovorili imenovanje Željke Antunović na Kapraljevićevo mjesto i razmotrili savezništvo u gradu Zagrebu".

Globus je, navodno, doznao da su "predsjednik HDZ-a i Vlade Ivo Sanader te predsjednik SDP-a i vođa opozicije Ivica Račan daleko od očiju javnosti, ali i od svojih koalicijskih partnera, sredinom listopada održali tajni sastanak iza čvrsto zabravljenih vrata kabineta predsjednika Vlade u Banskim dvorima na kojem su postigli niz važnih sporazuma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙