FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS u Splitu neće na izbore ni s HDZ-om ni sa SDP-om

SPLIT, 4. studenog 2004. (Hina) - HSLS u Splitu iSplitsko-dalmatinskoj županiji neće na predstojeće lokalne izbore ićini s HDZ-om ni s SDP-om, najavili su lokalni čelnici HSLS-a.
SPLIT, 4. studenog 2004. (Hina) - HSLS u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji neće na predstojeće lokalne izbore ići ni s HDZ-om ni s SDP-om, najavili su lokalni čelnici HSLS-a.

Predsjednik splitskog ogranka HSLS-a Petar Krolo rekao je na konferenciji za novinare da svi ogranci HSLS-a imaju pravo potpune autonomije odlučivanja o tome hoće li i s kime koalirati. Dodao je da će pri tome "eventualno birati stranke koje imaju slične programe".

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HSLS-a Ivica Boljat je ustvrdio kako je HSLS proteklih godina u Splitu i Županiji bio izuzetno jak i izlazio sam na izbore, osim u dva navrata, ali da je stranka svjesna da to više nije moguće.

"Split je bio bastion liberalizma i HSLS je na ovim prostorima bio uvijek znatno jači nego na državnoj razini", kazao je Boljat. Dodao je kako i "u ovakvim okolnostima kada je stranka izgubila dosta glasača", HSLS neće biti "privjesak ni SDP-u i HDZ-u".

"Postoji nekoliko stranaka s kojima bismo izišli na lokalne izbore, a to su sve stranke koje neće biti priljepci SDP-u ili HDZ-u", rekao je Boljat ocijenivši kako je odlaskom Ive Banca s čela LS-a otvorena velika mogućnost suradnje s tom strankom.

HSLS ocjenjuje da je rad poglavarstva u Splitu izuzetno loš i da ono niti jednan kapitalni projekt za grad ili Županiju nije realiziralo. " "Troše novac gdje nije planirano, a tamo gdje je planirano, kao što je npr. gradska luka i brojni drugi objekti, ne radi se ništa, dapače, ti se projekti zaustavljaju", rekao je Boljat.

Ocijenio je da bi najbolje rješenje bilo da "ovakvo poglavarstvo odstupi premda je do lokalnih izbora ostalo još malo vremena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙