FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: BANKAR DAVAO KREDITE BEZ POKRIĆA OPTUŽENIMA ZA RATNE ZLOČINE

BANJA LUKA, 13. studenog 2004. (Hina) - Momčilo Mandić, vlasnikPrivredne banke Srpsko Sarajevo (PB SS), kojoj je visoki predstavniknedavno oduzeo dozvolu za rad, davao je kredite bez pokrića osobamaoptuženim za ratne zločine i njihovim obiteljima, objavile su u subotuNezavisne novine pozivajući se na svoje izvore u toj banci.
BANJA LUKA, 13. studenog 2004. (Hina) - Momčilo Mandić, vlasnik Privredne banke Srpsko Sarajevo (PB SS), kojoj je visoki predstavnik nedavno oduzeo dozvolu za rad, davao je kredite bez pokrića osobama optuženim za ratne zločine i njihovim obiteljima, objavile su u subotu Nezavisne novine pozivajući se na svoje izvore u toj banci.

Između ostalih, Mandićeva banka dala je kredit poduzeću "MKM Krajina", čiji je vlasnik Mirko Krajišnik, brat haškog optuženika Momčila Krajišnika i poduzeću "Lisina" Pale, vlasništvo Ranka Cicovića, bivšeg pripadnika osiguranja haškog optuženika Radovana Karadžića, čiju je kuću prije nekoliko dana pretresao SFOR.

Banka Momčila Mandića novac je doznačavala i haškom optuženiku Ljubomiru Borovčaninu, ratnom zamjeniku zapovjedniku Specijalne brigade policije Republike Srpske koji je optužen za genocid u Srebrenici, i njegovom sinu Miloradu.

Kredit od Mandićeve PB SS dobila je i Srpska demokratska stranka (SDS), ističu banjalučke novine.

Tobi Robinson, koja je odlukom visokog predstavnika Paddy Ashdowna imenovana privremenom upraviteljicom PB SS u lipnju ove godine, 5. studenog proglasila je likvidaciju banke.

Bivši ministar pravosuđa RS Momčilo Mandić vlasnik je Privredne banke Srpsko Sarajevo i nalazi se na američkoj i europskoj 'crnoj listi' osoba koje pomažu skrivanje optuženika za ratne zločine. Mandić živi u Beogradu i za njim je Sud BiH raspisao tjeralicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙