FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. studenog 2004.(Hina) -
ZAGREB, 13. studenog 2004.(Hina) -

SPLIT - Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Marko Brdar odredio je sinoć pritvor petorici od šest privedenih osoba pod sumnjom da su odgovorne za radnu nesreću u Brodotrogiru u kojoj su u utorak smrtno stradala četiri radnika. Zapovjednik vatrogasne jedinice Brodotrogira pušten je na slobodu i protiv njega se neće pokretati istraga. Pritvor je određen za četvoricu Brodotrgirovih djelatnika neposredno odgovornih za zaštitu na radu zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Istražni je sudac odredio pritvor i zaposleniku kooperantske tvrtke IN-MONT iz Korčule koji je radio na poslovima rezanja brodskog trupa, što je i izazvalo pregrijavanja izolacijske smjese u oplati broda i otrovna isparenja od kojih su četvorica radnika, tada nazočni u brodu, preminula.

ŠIBENIK - Na 2. saboru HDZ-a za devetu izbornu jedinicu, održanom sinoć u Šibeniku, naglašeno je kako je Hrvatska demokratska zajednica od pobjede na parlamentarnim izborima u studenome prošle godine ostvarila u svim hrvatskim županijama većinu svojih predizbornih obećanja. U vezi s predstojećim predsjedničkim izborima, predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader je rekao da će ih Vlada raspisati vjerojatno i prije 1. prosinca.

PAZIN - Ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u razgovoru s istarskim županom Ivanom Jakovčićem u Pazinu, kako Istra i Hrvatska pokazuju političku zrelost time što sudjeluju u raznim regionalnim inicijativama. Prihvatila je Jakovčićevu sugestiju da se imenuje predstavnika u Jadransko vijeće koje bi vodilo Jadransko-jonsku euroregiju. U razgovoru s ministricom Grabar Kitarović župan Jakovčić je iznio podatke o međunarodnoj suradnji Istarske županije i realiziranim projektima.

SPLIT - "Splitska kvatrologija" ili "Jo, ča je život lip", dramski tekst Arijane Čuline, ovjenčan nagradom Ministarstva kulture "Marin Držić", sinoć je praizveden kao prva premijera nove sezone splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, u režiji Georgija Para. Riječ je o komediji na splitskom dijalektu, vrckavoj no s potkom gorčine i groteske, u kojoj su isprepletena čekanja, nadanja, odustajanja i mirenja sa sudbinom 12 podjednako važnih likova.

ĐAKOVO - Milovanu Tatarinu i Miroslavu Slavku Mađeru, laureatima 7. đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, sinoć su uručene nagrade "Julije Benešić". Tatarinu je Godišnja nagrada "Julije Benešić" pripala za knjigu kritičarskih ogleda hrvatske suvremene proze "Kućni prijatelj", koju je Prosudbeni odbor Susreta ocijenio najboljim književno-kritičarskim ostvarenjem u 2004. godini. Mađeru je pripala Povelja uspješnosti za knjigu kritika "Pjesnikova lektira" u kojoj je autor objedinio svoje tekstove od 1951. do danas.

ZAGREB - Napretkovi Dani kulture Hrvata Bosne i Hercegovine počeli su sinoć koncertom bivših Napretkovih stipendista u Muzeju Mimara u Zagrebu. To je prva od niza kulturnih manifestacija kojima će se do 20. studenog predstaviti kulturno stvaralaštvo Hrvata BiH. O Napretkovu izdavaštvu bit će riječi danas, u prostorijama Knjižnice i čitaonice "Bogdan Ogrizović". Dani kulture Hrvata Bosne i Hercegovine traju do 20. studenog.

SPLIT - Šezdesettrogodišnji vozač traktora Mirko Krivić poginuo je sinoć u mjestu Bajagić kod Sinja u 18.55 sati kad je traktorom sletio u kanal pokraj ceste, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko - dalmatinske Ninoslav Ćurić. Iz još neutvrđenih razloga on je izgubio nadzor nad traktorom te skrenuvši s ceste sletio u kanal za oborinske vode. Preminuo je na mjestu događaja. Mirko Krivić je 62. žrtva na cestama Splitsko - dalmatinske županije od početka ove godine, što je troje više nego lani, rekao je Ćurić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙