FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački Josip Bozanić predvodio je danas, na svetkovinu Svih svetih, svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju. U propovijedi je rekao kako nas "ovi dani stavljaju pred tajnu ljudskog života, pitanja njegova značenja i njegove budućnosti". Upozorio je da nas posvuda pokušavaju uvjeriti da je izvor prave radosti u materijalnom bogatstvu i ispraznim zabavama, da je sretan onaj koji se domogao položaja, pa makar i nepravedno te da suvremeno društvo želi zaboraviti i ukloniti stvarnost, bolesti, starenje, patnju i smrt. Isus, rekao je, predlaže nešto sasvim drukčije jer poznaje dubinu ljudskog srca u kojemu je čovjekova žeđ za besmrtnošću i beskonačnim. "On blaženim naziva svaki trenutak života, čak i onaj koji je ispunjen bolima i patnjom", rekao je nadbiskup Bozanić.

SPLIT - Više od 20-ero djece i nekoliko djelatnika Dječjeg vrtića "Kremenko", na Žnjanu, zaraženo je prije nekoliko dana salmonelom, potvrdio je danas voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Ivo Petrić. Premda je zaraženo više od 20 osoba, samo je jedno dijete zadržano na Zaraznom odjelu splitske Kliničke bolnice, a ostali se liječe ambulantno. Dr. Petrić je kazao da se s velikom sigurnošću može reći kako su svi zaraženi istim uzročnikom istodobno, najvjerojatnije obrokom konzumiranim u petak. Dodao je da će analiza uzoraka hrane iz tog dječjeg vrtića bit gotova sutra ili prekosutra, kada će se raspolagati s više informacija i moći sa sigurnošću reći što je prouzročilo zarazu.

ZAGREB - Za rijeku Savu od granice sa Slovenijom do Zaprešića, zapadno od Zagreba, danas su proglašene redovite mjere obrane od poplava, doznaje se u Državnom centru za obavješćivanje. Na Savi kod Jesenica vodomjer je jutros pokazao plus 303 centimetara, što znači da je tri centimetra premašio 300, kada se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava. U 16 sati vodostaj Save kod Jesenica bio je 367 centimetara, ali je nakon jedan sat pao na 364 centimetra. Voditelj smjene Državnog centra za obavješćivanje Marijan Bajt izjavio je kako nema razloga za zabrinutost jer bi za proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava vodostaj trebao dosegnuti 450 centimetara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙