FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do4,30 sati.
ZAGREB, 5. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor će 11. sjednicu nastaviti raspravom o Vladinom konačnom prijedlogu izmjena Zakona o šumama. Prema utvrđenom dnevnom redu Sabor bi potom trebao raspraviti i izmjene Zakona o upravnim pristojbama u području prava intelektualnog vlasništva, a zatim i Vladin konačni tekst Zakona o osiguranju depozita. Jučer je Sabor završio raspravu o prijedlogu novoga zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Predloženi zakon u prvom čitanju dobio je podršku svih saborskih klubova, a podržali su ga i zastupnici u pojedinačnoj raspravi, iako uz brojne međusobne prozivke i primjedbe.

ZAGREB - Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je sinoć pismo ministra Miomira Žužula Vladi, premijeru i medijima u kojem on objašnjava neutemeljenost navoda o sukoba interesa. "Cijeli navodni slučaj sukoba interesa temelji se na lažnoj i potpuno neistinitoj tvrdnji da je tvrtka Karin Univerzal Inžinjering kupila tvrtku Imostroj te da je Vlada pogodovala novom vlasniku otpisom dugova tog društva prema Državnom proračunu. Tvrtka Karin Univerzal Inžinjering nije kupila tvrtku Imostroj, već samo njezinu imovinu u postupku stečaja. Stoga niti odluka Vlade o otpisu duga ni na koji način nije mogla pogodovati Karin Univerzal Inžinjeringu", kaže se među ostalim u priopćenju. Navodi se također da niti Tatjana niti Miomir Žužul nikad nisu primili nikakve uplate od tvrtke Karin Univerzal, a da su transakcije između tvrtki Karin Univerzal Inženjering i MTS bile pozajmice koje tvrtka MTS Tatjane Žužul mora vratiti po završetku postupka raskida ugovora o prijenosu poslovnih udjela te tvrtke na Karin Univerzal. Supružnici Žužul će razjašnjenje cijele situacije potražiti na sudu.

ZAGREB - Predsjednik uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić ocijenio je jučer na sastanku s predstavnicima željeznica s X. paneuropskog koridora da je taj prometni koridor izuzetno bitan za Hrvatske željeznice i da na njega što prije treba vratiti prijeratnu razinu prijevoza tereta i putnika. Deseti koridor ide od Salzburga do Soluna, od toga 327 kilometara kroz Hrvatsku.

ČAKOVEC - Izvanredna izborna skupština HSS Međimurske županije razišla se sinoć ne izabravši predsjednika, pa će županijsku organizaciju do daljnjega voditi povjerenik. Nakon brojnih disonantnih tonova i prebrojavanja glasova izaslanika, koji su se okupili u čakovečkom hotelu Park, utvrđeno je da je jedini kandidat za predsjednika, sadašnji povjerenik Marijan Novak dobio 43 glasa za i isto toliko protiv. Prije drugog kruga glasovanja veliki dio izaslanika napustio je dvoranu, a voditelj stranačke sjednice Zvonimir Siladi skupštinu je proglasio neuspjelom. Skupštini je prisustvovao predsjednik stranke Zlatko Tomčić.

ZAGREB - Okružen prijateljima, štovateljima, kulturnim i javnim djelatnicima, pjesnik Dragutin Tadijanović proslavio je sinoć 99. rođendan u Hrvatskom kulturnom klubu u Zagrebu. Rođendan su mu čestitali predsjednik HAZU Jozo Meter, akademik Milan Moguš, predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, direktor Školske knjige Ante Žužul i drugi. Školska knjiga, s kojom Tadjianović surađuje pune 44 godine, objavila je tri njegove knjige: 20. dopunjeno izdanje zbirke pjesama "Srebrene svirale", dosad prodane u više od 225.000 primjeraka, zbirku "99 pjesama i još jedna" u izboru Jože Skoka, te knjiga "Neprolaznost, prolaznost", u kojoj su sakupljeni predgovori i pogovori u knjigama Dragutina Tadijanovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙