FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Policija još nije pronašla Milana Ristića, naoružanog i opasnog osumnjičenika iz SCG koji je sinoć pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda i pritom svladao zatvorskog čuvara i policajaca te im oteo pištolje. Ristića je jučer oko 15,20 sati policija uhitila u Novom Zagrebu na temelju međunarodne tjeralice MUP-a Srbije i Crne Gore, koji ga traži zbog krivotvorenja isprava i ilegalnoga posjedovanja oružja.

ZAGREB - Demokratski centar (DC) optužio je v.d. predsjednika Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u ostavci Antuna Kapraljevića da je, baveći se trivijalnostima, kompromitirao ideju i smisao Povjerenstva. DC je uvjeren da je vodstvo Hrvatske narodne stranke, kad je Kaparaljevića predlagalo za predsjednika Povjerenstva, našlo način da spriječi ispitivanje prijava za sukob interesa HNS-ovog bivšeg ministra Radimira Čačića.

ZAGREB - Dva dramska teksta i jedno prozno djelo obrađeno za kazališnu pozornicu jedine su praizvedbe zagrebačkih gradskih kazališta. Gradsko dramsko kazalište "Gavella", koje danas slavi pedeseti rođendan, premijerno će 26. studenoga izvesti dramu Lade Kaštelan "Prije sna" u režiji Nenni Delmestre. Praizvedba drame "Usamljeni zapad" irskog pisca Martina McDougha na rasporedu Teatra "Exit" je 13. studenoga. Satiričko kazalište "Kerempuh" 19. studenoga izvodi premijeru "Ništa nas ne smije iznenaditi" po romanu Ante Tomića, u režiji Aide Bukvić.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 31. listopada u tri sata ujutro pomicanjem za jedan sat unatrag. Na temlju Uredbe o računanju vremena, ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata, priopćeno je iz Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙