FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 31. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Hrvatska je do sada isplatila 1,68 milijuna kuna naknade štete svojim građanima koji su pravnu zaštitu zatražili pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu. Većina tužbi koje je prihvatio Europski sud za ljudska prava povezana je s ratom, posebice štetom počinjenom terorističkim djelovanjem ili kršenjem ljudskih prava od strane pripadnika HV-a i policije, potom zbog neizvršavanja presuda, nerazumno dugih suđenja, te slučajeva vezanih uz povrata imovine i stanarska prava. Hrvatski građani zaštitu svojih prava na sudu u Strasbourgu mogu tražiti od kraja 1997. kada je Hrvatska primljena u punopravno članstvo Vijeća Europe.

ZAGREB - U spomen na sve poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana jutros je izaslanstvo Demokratskog centra (DC) na zagrebačkom groblju Mirogoju položilo vijence i zapalilo svijeće. U povodu Dušnog dana, 2. studenog, izaslanstvo DC-a, koje je vodila njegova predsjednica Vesna Škare Ožbolt, prvo je obišlo grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a zatim je kod Središnjeg križa i u Aleji hrvatskih branitelja u spomen na sve poginule hrvatske branitelje također položilo vijence i zapalilo svijeće.

ZAGREB - Višestruko nagrađivani film hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste "Tu" osvojio je još jednu međunarodnu nagradu - nagradu filmske kritike mediteranskog filmskog festivala u francuskom Montpellieru, izvijestio je Interfilm. Filmu "Tu", nastalom u produkciji Interfilma iz Zagreba i Hrvatske radio-televizije, to je već četvrta velika međunarodna nagrada, a dva dana ranije film je imao uspješnu britansku premijeru na 48. londonskom filmskom festivalu, ističe Interfilm.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙