FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednici Republike, Vlade i Sabora - Stjepan Mesić, Ivo Sanader i Vladimir Šeks s izaslanstvima danas su na blagdan Svih svetih položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju u spomen na poginule za domovinu. Sanader i Šeks položili su vijence i zapalili svijeće i na Oltar domovine na Medvedgradu, na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Svijeću su zapalili i kod središnjeg Križa na Mirogoju. U spomen na poginule u obrani domovine i velikane hrvatske povijesti vijence su položili i zapalili svijeće na njihova spomen-obilježja i grobove predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga, Ministarstva branitelja s udrugama iz Domovinskog rata, predstavnici stranaka, udruga, izaslanstvo Grada Zagreba te mnogobrojni građani.

ZAGREB - U prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana fra Nikola Mate Roščić predvodio je danas misu zadušnicu za prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana u kapelici na Medvedgradu. Misu za prvoga hrvatskog predsjednika organizirala je Hrvatska kulturna zaklada čiji su predstavnici položili cvijeće na Oltar domovine u spomen na njega.

SISAK - Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, predvođeni umirovljenim generalima, okupljeni u Društvu domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", danas su položili vijenac i zapalili svijeće na grobu ratnog načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, stožernog generala Janka Bobetka na sisačkom groblju Viktorovac. Na grob generala Bobetka vijenac su položili i članovi obitelji Bobetko, te brojni građani.

ZAGREB - Policiji do danas nisu dojavljene nikakve korisne informacije o kretanju naoružanog i opasnog Milana Ristića, koji je u petak pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda, te svladao i razoružao zatvorskog čuvara i policajaca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. U akciji hvatanja odbjeglog kriminalca policija je zatražila i pomoć građana, no oni koji su se javljali na službeni telefon do sada nisu otkrili nikakve ozbiljne informacije o Ristićevu kretanju. Policija ističe da za njim i dalje traga cjelokupni policijski "operativni sustav", jer je riječ o osobi za koju se sumnja da bi mogla biti sklona pružanju otpora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙