FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Sunčanog Hvara 64,8 posto viša nego lani

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtka "SunčaniHvar" prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto dobiti od8,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 64,8posto veća dobit, stoji u financijskom izvješću te tvrtke dostavljenomVaraždinskoj burzi.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtka "Sunčani Hvar" prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto dobiti od 8,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 64,8 posto veća dobit, stoji u financijskom izvješću te tvrtke dostavljenom Varaždinskoj burzi.

Ukupni su prihodi Sunčanog Hvara u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 60,3 milijuna kuna, i bili su 3,7 posto veći nego lani, a 78,7 posto ukupnih prihoda ili 47,5 milijuna kuna ostvareno je od prodaje u inozemstvu. U odnosu na prošlogodišnjih devet mjeseci ta je prodaja ove godine porasla 16 posto. Za isti toliki postotak (16 posto) smanjeni su pak ovogodišnji prihodi od prodaje u zemlji, na 11,9 milijuna kuna. Izvanredni prihodi, koji su u lanjskih devet mjeseci iznosili 2,4 milijuna kuna, u devet mjeseci ove godine iznosili su 333 tisuće kuna.

Od ukupnih devetomjesečnih prihoda Sunčanog Hvara u trećem je tromjesečju ove godine (srpanj-rujan) ostvareno 77 posto ili 46,4 milijuna kuna, što je 12 posto više nego u istim lanjskim mjesecima.

Istodobno, ukupni su rashodi u Sunčanom Hvaru smanjeni za 2,3 posto, na 51,4 milijuna kuna. Pritom, najveće smanjenje, s lanjskih 3,6 milijuna kuna, na ovogodišnjih 203 tisuće kuna, bilježe kod izvanrednih rashoda.

Rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci ove godine i u trećem tromjesečju, kako se navodi u izvješću s Varaždinske burze, u Sunčanom Hvaru ocjenjuju dobrim, a prihode i troškove u skladu s planiranim.

Prema podacima Varaždinske burze većinske vlasničke udjele u Sunčanom Hvaru imaju Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), 41,05 posto dionica, te Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), 34,07 posto.

U sastavu Sunčanog Hvara nalazi se 10 hotela, od kojih jedan nije u funkciji (Hotel Galeb). Tri hotela u funkciji kategorizirani su sa tri zvjezdice, dok su ostalih šest nositelji dvije zvjezdice. Ukupni raspoloživi smještajni kapacitet je u 1.157 soba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙