FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Jadranke manja nego lani

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Jadranka s Malog Lošinja,koja se uz hotelijersko-turističku djelatnost bavi i trgovinom,ovogodišnjih je devet mjeseci završila s neto dobiti od 29,16 milijunakuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za oko 50 milijunakuna manja dobit.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Jadranka s Malog Lošinja, koja se uz hotelijersko-turističku djelatnost bavi i trgovinom, ovogodišnjih je devet mjeseci završila s neto dobiti od 29,16 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za oko 50 milijuna kuna manja dobit.

Po financijskim rezultatima poslovanja dostavljenih Varaždinskoj burzi, malološinjska je Jadranka u devet ovogodišnjih mjeseci i u trećem tromjesečju zabilježila manje ukupne prihode. U devet su mjeseci ti prihodi iznosili 237,55 milijuna kuna, a u odnosu na isto razdoblje 2003. manji su 17,7 posto.

Iako je Jadranka pritom zabilježila porast prihoda od prodaje u zemlji od 4 posto, na 161,4 milijuna kuna, te porast prihoda od prodaje u inozemstvu, od čak 42 posto, na 61,13 milijuna kuna, ukupni su prihodi manji zbog značajnog pada ostalih prihoda u devet ovogodišnjih mjeseci, od 88 posto, na svega 10,45 milijuna kuna.

Slično je bilo i tijekom trećeg tromjesečja ove godine (srpanj-rujan), u kojemu je ostvareno 57 posto od ukupnih prihoda ili 135 milijuna kuna, što je u odnosu na isto tromjesečje 2003. pad od 31 posto.

Jadranka je u devet ovogodišnjih mjeseci za 3 posto, na 208,38 milijuna kuna, povećala i ukupne rashode, pri čemu su materijalni troškovi i oni prodane robe porasli 14,2 posto, dok su financijski rashodi smanjeni 34,7 posto, na 6 milijuna kuna.

U trećem tromjesečju ove godine pak ukupni su rashodi Jadranke od 93,2 milijuna kuna za 13 posto bili manji nego u istom razdoblju prošle godine.

U sklopu hotelijerske djelatnosti Jadranke, koja je među največim tvrtkama na otocima Cresu i Lošinju, nalazi se po šest hotela i vila te pet kampova, od kojih upravlja samo jednim (Čikat), dok je ostalih četiri dano u najam.

U tim hotelskim objektima ima 3.589 kreveta, dok u autokampu Čikat ima 2.500 kamp mjesta.

Uz navedene smještajne kapacitete u sastavu Jadranke su i izdvojena četiri restorana, sportski tereni i bazeni.

Djelatnost trgovine Jadranke sastoji se od tri dijela - maloprodaje (samoposluge, opskrbni centar, prodavaonica plina, parfumerija i suvenirnice), veletrgovine (skladišno servisna zona sa hladnjačama) te centralne pripremnice hrane u kojoj se pripremaju namirnice za hotelske objekte i maloprodaju.

Po podacima sa Varaždinske burze značajnije vlasničke udjele u Jadranci imaju zaposlenici kroz tvrtku Jadranka esop d.o.o., 24,99 posto dionica, švicarska financijska tvrtka LB Interfinanz AG drži 11,03 posto, malološinjska tvrtka Rive d.o.o. 10,94 posto, a Nova banka 5,36 posto dioničkog udjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙